Следвайте ни

Таксиджиите на прицел: Бакшиш предложи подкуп на полицаи, други 6 останаха без книжки

viber icon

Пловдивски таксиджии и други нарушители на пътя попаднаха под прицел на униформените.

При масираните проверки на бакшиши има започнато бързо производство под надзора на прокуратурата. Водачка на такси е предложила на проверяващите подкуп, за да си затворят очите. 

Полицаите са извършили общо 237 проверки на водачи на таксиметрови коли. Констатираните нарушения по Закона за движение по пътищата са 115. Съставени са 33 акта за установяване на административно нарушение и 55 глоби по фиш. В 6 от случаите водачите са преминали при забраняващ сигнал на светофарната уредба, а 8 са шофьорите, говорили по мобилен телефон по време на управление без наличието на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

7 от проверените водачи на таксита не са използвали обезопасителен колан, 8 са актовете с които са констатирани нередовни пътни документи. 4 акта са съставени на водачи, чиито превозни средства са били в неизправност, а само един от проверените автомобили е бил без застраховка. 12 са съставените актове за други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Служителите на реда в Пловдивско са констатирали и водачи, които не спазват пътни знаци и извършват неправилни маневри. За нарушенията са съставени 13 глоби с фиш. 18 са фишовете за неправилно спиране и престой. В резултат на акцията и 6-ма от водачите на таксита останаха без книжки, заради неплатени глоби.

Проверени са и други 412 водачи на автомобили Констатираните нарушения са 208 броя. Съставени са 28 акта и 89 глоби. Две са нарушенията при които има установен са неправоспособен водач и водач, управлявал без поставени регистрационни табели. В 20 от случаите са констатирани различни технически неизправности по автомобилите, за което са съставени актове.

По време на проверката 9 от лицата, управлявали превозни средства са били без обезопасителен колан. В 27 от случаите проверени водачи и пътници са били с неизрядни документи. За констатирани нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри са съставени 43 глоби по фиш. В хода на проверките са съставени и 28 фиша за неправилно спиране и престой.

Проверените водачи на превозни средства от обществения транспорт за превоз на пътници са 113 броя. На 38 от проверените водачи и пътници, униформените служители на място са връчили и електронни фишове за вече извършени нарушения. С експлоатираните технически средства и системи са установени 285 нарушения на скоростните режими.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

22.09.2020 | 13:19

СПРЕТЕ РЕКЕТА ПО ПЪТИЩАТА КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМА ПРОТЕСТ ПОД ТОЗИ НАСЛОВ---И ДА ГЛОБЯВАТ И ДА НЕ ГЛОБЯВАТ ВСЯКА ГОДИНА СТАТИСТИКАТА Е ЕДНА И СЪЩА НАД 6000 КАТАСТРОФИ С НАД 500 ЗАГИНАЛИ---ЗА ДА СЕ СПРЕ ТАЗИ СТАТИСТИКА ИЛИ ДА СЕ НАМАЛИ ПОНЕ НА ПОЛОВИНАТА РЕШЕНИЕТО Е НЕ С ГЛОБИ----РЕШЕНИЕТО Е БЪЛГАРИТЕ ДА ВОДЯТ ПО-СПОКОЕН ЖИВОТ ДА НЕ МИСЛЯТ КАК ДА СИ ПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И БИТОВИТЕ СМЕТКИ--НА ПЪТЯ КАТО ИЗЛЕЗЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА МИСЛИ ЕДИНСТВЕНО ЗА ШОФИРАНЕТО---А ГЛАВИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ БЪЧАТ ОТ ПРОБЛЕМИ--ОТТАМ ИДВА И РАЗСЕЙВАНЕТО И КАТАСТРОФИТЕ--НО И НА 2 МИЛИОНА АВТОМОБИЛИ НАД 500 ЖЕРТВИ НА ГОДИНАТА СА ЕДНО НИЩО------А ВЛАСТА ВМЕСТО ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА ОБИРА ХОРАТА И ТАКА ГО ЗАДЪЛБОЧАВА ПРОБЛЕМА

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?