46

Таков иска по-малка присъда за двойното убийство в "Гагарин"

Йордан Таков, който гръмна в края на ноември 2019 г. двама свои съдружници - баща и син, отново влиза в съдебната зала. Той не е доволен от присъдата си и обжалва пред Апелативния съд. Припомняме, че окръжните магистрати го "заковаха" с 20 години затвор при първоначален строг режим. Освен това трябва да плати и над половин милион кръвнина. Недоволни от решението на съда са и почернените близки. Те настояват присъдата за Таков да е доживотна и той да изгние зад решетките. Предстои делото да се разгледа в Апелативния съд в града под тепетата на 28 септември. 

На предишното заседание бе разпитан един свидетел. Експертите, изготвили  съдебномедицинската експертиза, обаче не се явиха и делото бе отложено за този четвъртък. Адвокатите на Таков помолиха да бъдат предявени веществените доказателства по делото. Защитниците на почернените близки не възразиха, но изразиха мнение, че това с нищо няма да допринесе за процеса и изясняването на обективната истина.

В края на ноември 2019 г. Йордан Таков уби хладнокръвно своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил със законно притежаван пистолет „Макаров“, за който получил разрешително лятото на същата година. При разпитите и в саморъчно написаните си признания Таков заяви, че със съдружника му се скарали, а след това и се сбили. За да се защити, той стрелял по двамата. Всяка от жертвите е покосена с по два куршума, а пети патрон е останал в цевта на пистолета. След като ги разстрелял, Йордан излязъл от склада, а пристигналите след минути полицаи го арестували.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 2 оценки
1/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Таков,нещо ол инклузив не щеш ли,нещо спа-процедури?!

Таков,нещо ол инклузив не щеш ли,нещо спа-процедури?!

25.09.2023 | 16:35

На горна инстанция съд от роднините на убитите-доживотна за тоя двоен убиец,без право на замяна!И кръвнината му е малко-какъв е тоя половин милион за двама души?!

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?