2374
Следвайте ни

Свидетел за Маринашки: Фен е на тревата и дрифта, често е неадекватен

viber icon

Петър Маринашки, управлявал БМВ-то ковчег, което се заби в дърво до Кадиево, е фен на дрифта и често пуши трева. Това каза на разпит в съдебната зала свидетелят Иван Домусчиев, близък приятел на загиналия младеж Тошко Бараков.

"С Маринашки съм на" Здравей-здрасти", другите не ги познавам, Тодор ми беше много добър приятел. Към 15 часа мина в деня на катастрофата мина през мен. Каза, че отива към Маринашки. Щели да ходят до Пловдив. След час ми се обадиха и разбрах, че е станала катастрофата. Разбрах, че Петър е карал. Чух, че карал бързо и така станал инцидента", посочи Домусчиев.

Той разказа, че веднъж се возил при Маринашки. " Миналата година беше, няколко месеца преди катастрофата. Ходихме на бар - аз, бившата ми приятелка, Тошко и Петър. Пихме шотове всички, изпихмемдве табло. Маринашки караше ужасно и на отиване, и на връщане", посочи свидетелят. Домусчиев разказа, че когато разбрал за катастрофата, започнал да звъни телефони. Позвънил и на Петър Маринашки. "Един приятел ми се обади и ми каза, че Тошко Бараков е на земята. Тръгнахме с кола към мястото, но пътя беше отбит от полицията. От полицаите разбрах, че Тошко е починал на място, а Виктор е в тежко състояние", каза свидетелят Домусчиев.

След погребението приятелите на загиналия младеж се събрали у момиче, за да почетат паметта му. Там всички коментирали как Маринашки карал бързо, над допустимите норми по закон, с над 100 км/ч. 

"Знам за предишно ПТП на Петър, в което нарочно не натиснал спирачките, тъй като колата поднесла. Преди катастрофата, около месец някъде, съм го виждал да пуши някаква субстанция. Някак си му влияше, ставаше неадекватен. Мисля, че пушеше трева. С Георги Недялков заедно си пушеха. Тогава говорих с бащата на Георги, че момчето му става зависимо", посочи Домусчиев. 

Той каза още, че Маринашки бил много запален по дрифта. "В телефона на Тошко съм виждал клипчета как Маринашки дрифти с колата си на място до Стамболийски, където няма полиция. Става въпрос за някъде около 4 месеца преди катастрофата. Чувал съм, че често ходят там", обясни свидетелят. 

Домусчиев посочи, че на 15 ноември, само четири дни след зверското меле със загинали до Кадиево, видял Маринашки да кара семейния мерцедес в Стамболийски. "С мен беше Тодор Бараков, бащата на Тошко", уточни той. 

Около 10 свидетели ще разпитат днес магистратите от Окръжния съд. В самото начало на очна ставка бяха подложени двамата първи братовчеди - Константин Калапатиров и Йордан Велчев. Твърденията им за гонка, състояла се няколко месеца преди трагедията, бяха абсолютно разнопосочни. Калапатиров посочи, че се возил до Маринашки. На светофар преди Централна гара отляво на колата спряла друга. Маринашки свалил прозореца и си уговорил гонка, която се осъществила след като светофара светнал зелено. Велчев пък посочи, че другата кола спряла отдясно и самият Калапатиров, неговият първи братовчед, уговорил гонка, но тя не се осъществила. 

Разпитите продължават. В началото на съдебното заседание стана ясно, че двама от свидетелите са в чужбина и могат да се върнат едва по Коледа. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стефан

Стефан

06.11.2021 | 06:06

Този наркоман още ли е вънка в панделата му е мястото там ще му покажат как ще свива масури

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?