Следвайте ни

Свидетел по убийството в Бегово: Страхувам се за себе си

viber icon

На свое заседание Апелативният съд в Пловдив реши да остави в ареста Любомир Петров, прострелял смъртноносно жена си Красимира с пушка в дома им в село Бегово. 

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента веществени, писмени и гласни доказателства, няма причина да се измени мярката на Любомир. По делото има разпитан свидетел, който твърди, че се страхува за своята сигурност, ако задържаният излезе на свобода.

За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, има опасност Любомир Петров да извърши престъпление. 

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Припомняме, че първоначално Любомир бе с повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост, извършено на 11 септември. След изготвянето на експертизите по делото обвинението срещу него е променено в умишлено убийство. Законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?