Следвайте ни

Свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров с шокиращи разкрития за Жоро Плъха

viber icon

Няколко свидетели бяха разпитани в Окръжният съд по делото срещу д-р Иван Димитров, който на 2 март 2018 г. уби крадеца Жоро Джевизов-Плъха с незаконен пистолет.

Сред разпитаните бе и екипът на Бърза помощ - лекарка и шофьор, който бил дежурен и се отзовал на мястото на убийството.

Пред съда лекарката посочи, че са заварили безжизненото тяло на Джевизов върху капака на кола, било започнало да се вкочанява. На земята до трупа видели нож, но без кървави следи.

Пред магистратите се изправи също майката на Жоро Плъха - Златка. От думите й стана ясно, синът й няколко пъти бил в затвора, но не заради кражби или тежки престъпления, а защото си бил буен и се бил с други момчета. Джевизов работил в дюнееджийница в "Столипиново". Златка посочи, че синът й имал три деца от различни жени, като за последното помагала грижи, тъй като майката е потънала в неизвестност.

От разпитаните свидетели стана ясно още, че докторът, освен незаконен пистолет, имал и незаконна въздушна пушка. 

Версията, която се поддържа от прокуратурата е, че Жоро Джевизов влязъл да краде в гаража на лекаря, Димитров го видял, взел пистолета си и слязъл долу. Плъха хвърли по него нож и метална табела и докторът стрелял. Плъха успял да избяга, но малко по-късно е открит мъртъв върху БМВ зад Областната управа.

Освен ножа, намерен в краката на убития Джевизов, са открити още два, отново чисти, в дома на доктора.

Продължават разпитите на други свидетели.

Това е второ разглеждане на делото в Окръжния съд в Пловдив. Първоначално д-р Иван Димитров беше оправдан по обвинението в убийство, Пловдивският апелативен съд постанови, че има неясноти и върна делото за ново разглеждане. 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Kill em all

Kill em all

30.09.2020 | 18:20

Значи, лекарят няма право да защити дома, близките и имуществото си от крадеца, дори когато онзи хвърли нож по него! Що за човек може да разсъждава така! А какво да направи, кафе ли да му свари? Онзи е влязъл вътре да краде, преоделял е заключена врата - препятствие, трайно поставено против такива като него. Хвърлил е нож по доктора, ситуацията е била или крадеца, или доктора. Чиста неизбежна отбрана. А най голямата глупост е да се обвинява лекаря за това, че МОЖЕ БИ в практиката си е допуснал лекарска грешка. Ами ако не е допускал никакви грешки? Каква връзка има това със случая? И в двете хипотези той има право да се защити и толкова! Чиста неизбежна отбрана

Отговори
4 1
ОТГОВОР

ОТГОВОР

01.10.2020 | 14:24

ТОЙ Е НАБЛЮДАВАЛ ПЪРВО 20 МИНУТИ КРАДЕЦА КАК СЕ БОРИ С ВРАТАТА ДА ВЛЕЗЕ---ЗАЩО НЕ Е ПОВИКАЛ ПОЛИЦИЯ-ТЕ ДА ГО ХВАНАТ--ЗАЩО ПРИТЕЖАВА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ---ЗАЩО НЕ СЕ Е ОБАДИЛ ВЕДНАГА НА ПОЛИЦИЯТА -СЛЕД СЛУЧКАТА????

Отговори
1 1
Въпроз Отговор

Въпроз Отговор

29.09.2020 | 20:35

Згрешка на природата си ти и не знъм как зъ тъ иЗвадили Заднишката ли или от Задника

Отговори
2 1
Ииии гъшенце

Ииии гъшенце

29.09.2020 | 19:50

Най големата грешка на дофторите че все още ви лекуват Изглежда още са под въздействието на Хипократовата клетва

Отговори
6 1
Иииии после Гошенце

Иииии после Гошенце

29.09.2020 | 17:44

Си ги апва сам не кът вас в маалата Кажи ми сега не е ли много виновен дофтора

Отговори
5 1
Гошенце

Гошенце

29.09.2020 | 17:31

Да та светна как доктора мори пациенти Той има един уред наречен ренген нещо като скара Там слага пациентите и ги пече

Отговори
5 1
Курона

Курона

29.09.2020 | 16:54

Аз плъховете ги убивам с Курона вирус Кихам им в лицето и до 5 минути са ударили камбаната Сега забърквам корона вирус за магистрати и други дебили Ша лови само тях

Отговори
7 0
ГОШЕ

ГОШЕ

29.09.2020 | 15:49

АКО ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ В БЪЛГАРИЯ-ТОЗИ ДОКТОР ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН АКО НЕ ЗА УБИЙСТВО---ТО ЗА НЕЗАКОННО ПРЕТИЖАВАНЕ НА ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ--КАКТО И ЗАТОВА ЧЕ СЕ Е ОПИТАЛ ДА ПРИКРИЕ УБИЙСТВОТО--А И КОЛКО ХОРА Е УМОРИЛ ОТ ЛЕКАРСКА ГРЕШКА ЗА КОИТО НЯМА КОЙ ДА МУ ДЪРЖИ СМЕТКА---ДА ГО ОСЪДЯТ ПОНЕ 8 ГОДИНИ--ВСЕ ИМА ЗАККВО--ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕКА ДА УЗАКОНИ УБИЙСТВОТО НА КРАДЕЦ КЙТО Е ВЛЕЗАЛ В ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ---НО ТОЗИ КОЙТО ГО Е УБИЛ ДА СЪОБЩИ ВЕДНАГА В ПОЛИЦИЯТА--А И НЯМА ПРАВО ДА ИМА НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ---И ПОСЛЕДНО И ЗАКОНА В МОМЕНТА НЕ Е НА НЕГОВА СТРАНА--НЯМАШ ПРАВО ДА ОБИВАШ КРАДЕЦ КОЙТО СИ ХВАНАЛ В ДОМЪ ТИ--КАМО ЛИ ДА ПРИКРИВАШ УБИЙСТВО--МНОГО Е ВИНОВЕН ДОКТОРА

Отговори
8 25
Въпрос

Въпрос

29.09.2020 | 16:50

Гоше,колко ли пациенти ще да у уморил от лекарска грешка един рентгенолог.?Изказа се неподготвен,....Важно е да плюеш,че си невежа не е важно

Отговори
17 5
ДО ГОШЕНЦЕ

ДО ГОШЕНЦЕ

29.09.2020 | 18:31

ДА СИ ЧУЛ ЗА ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ ОТ КОИТО УМИРАТ ПАЦИЕНТИ???--СМЯТАШ ЛИ ЧЕ ТОЗИ ДОКТОР ПРЕЗ КАРИЕРАТА СИ НЕ Е ПРАВИЛ ТАКИВА???

Отговори
2 6
ОТГОВОР-ДО ВЪПРОС

ОТГОВОР-ДО ВЪПРОС

29.09.2020 | 18:34

РЕНГЕНОЛОГА АКО ЗГРЕШИ--НЕ Е СНИМАЛ ДОБРЕ БОЛНОТО МЕСТО ИЛИ Е СНИМАЛ ЗДРАВОТО ВМЕСТО БОЛНОТО--ПАЦИЕНТА ЩЕ БЪДЕ ЛЕКУВАН ПОГРЕШНО И СЛЕДОВАТЕЛНО ЩЕ УМРЕ---ДА СИ ЧУЛ КАК ЗАБОЛЕКАРИТЕ ВМЕСТО БОЛНИЯ ВАДЯТ ЗДРАВИЯ ЗЪБ ЗАРАДИ РЕНГЕНОВИ ПОГРЕШНО НАПРАВЕНИ СНИМКИ??

Отговори
2 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?