71

Свидетел по делото "Ралев": Обсъждаше се сума от 50 бона за "зелена светлина" по проекта 

Говореше се за сума от 50 000 лв., чрез които ще се реши проблема и проекта на инвеститора в "Северен" ще бъде одобрен. Това е казал в показанията си свидетелят по делото Ивайло Гайдев, занимаващ се с проекти за строителство, работил по друг проект със същия инвеститор. 

Показанията му бяха прочетени в съдебната зала по настояване на прокуратурата, тъй като свидетелят заяви, че нищо не си спомня и правеше догадки за случилите се събития. 

В показанията си пред полицията и специализираната прокуратура той разказал, че познава инж. Даниела Вълова от повече от 10 години, че работил перфектно с нея и че е отличен инженер. 

Свидетелят бил потърсен от инвеститора Здравко Ангелов с молба да му помогне за получаване на разрешение за строителството и за проучване на причините за стопирането му. 

Тъй като свидетелят Гайдев се познавал от дълго време с Даниела Вълова, той й позвънил. Срещнали се два пъти преди да се стигне до арестите. 

"Имахме две срещи с Вълова, една от които до кметството. Помолих я за административно съдействие за одобрение на проекта. Тя не пое ангажимент, каза, че ще е трудно.  Между първата и втората среща надзорника Марияна Атанасова се е срещала с Вълова. На втората ни среща беше обсъждана сумата от 50 000 лв. Срешу тази сума Вълова каза, че ще съдейства за решаване на проблема. Понеже на Здравко му беше непосилна тази, сума, той предложи да даде парите на два пъти по 25 000 лв.  Предадох думите му на Вълова, тя каза, че ще помисли и ще се обади. След това не сме се чували и не сме се виждали", казал в показанията си преди 4 години свидетелят Гайдев. 

Той потвърди казаното в съдебната зала, но след това не успя да отговори на въпросите на съда и адвокатите. 

"Избирателното спомняне е леко смущаващо", коментира един от защитниците на обвиняемите. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
ПИТАНЕ :   S0S !!!!

ПИТАНЕ : S0S !!!!

19.03.2024 | 13:41

СПЕШНА ПРОВЕРКА ОТ ДНСК ПРОКУРАТУРАТА В ПЛОВДИВ ?!?! ЗА ЗДВАТА ОБЕКТА В СЕВЕРЕН - ЗНАЧИ НЕПРАВИЛНО ЗАСТРОЯВАНЕ НА ТЕРЯСА НА ПОСЛЕДЕН ЕТАЖ В АПАРТАМЕНТ ПЛОВДИВ СЕВЕРЕН КЪРШИЯТА УЛ.иВАН РИЛСКИ "57 И ВТОРО ПРОДАЖБА НА МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО БУЛ БЪЛГАРИЯ 170-172-174-176.... СПЕШНО!!!!

Отговори
5 0
ПИТАНЕ :   S0S !!!!

ПИТАНЕ : S0S !!!!

19.03.2024 | 13:38

САМО ДВА ФАКТА ДА СЕ РАЗГЛЕДАТ:::: КОЙ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ НА УЛ.ИВАН РИЛСКИ 57 ДА СЕ НАПРАВИ ОТ ТЕРА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ АПАРТАМЕНТЧЕ?!?! ВТОРО КОЙ И КОГА РАЗРЕШИ ЗАКУПУВАНЕ НА МЕЖДУБЛОКОВО ПРОСТРАНСТВО ОПРЕДЕЛЕНО КАТО ЗЕЛЕНА ПЛОЩ ПО ПРОЕКТ ПРИ СТРОЕЖА НА ДВА БЛОКА ОЩЕ ПРЕЗ 1962Г С АДРЕС БУЛ.БЪЛГАРИЯ 170-172 И 174-176?!?! КОЙ И КОГА ДАДЕ И СРЕЩУ КАКВО ТЗИ ПРАВА!!!!! Я ДА ВИДИМ НЕ Е ЛИ РАЛЕВ ?!?!

Отговори
6 0
отговор

отговор

19.03.2024 | 13:55

ГЕРБ управляват града от 13 години. Та сам можеш да си отговориш на тези въпроси.

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?