Следвайте ни

Сурови присъди за майка и син за бруталното убийство навръх Стефановден

viber icon

Екатерина и Стефан получиха присъда за убийството на 63-годишният Поли Стефанов, което стана навръх Сетфановден преди 2 години. Майката и синът са признати за виновни, като присъдите им са съответно 17  и 15 години затвор при първоначален строг режим. 

Двамата ще трябва да заплатят и кръвнина на сина на убития в размер на 50 000 лв. 

Припомняме, че  на 27 декември 2018-а  Екатерина, Стефан и убития Поли започнали да празнуват Стефановден от сутринта. По-късно в квартирата се отбил бащата на Стефан, който извикал сина си навън, дал му подарък – дрехи, алкохол и храна, след което си тръгнал. Тримата продължили да пият алкохол, като от бира преминали на ракия. Те изпили по близо литър, когато Поли и Екатерина започнали да се карат по повод присъствието на Стефан в жилището.

Към 22,30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода. Екатерина взела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на Поли, който седял на фотьойл. 

Стефан  притискал с ръце тялото на Поли към стола, за да не може да окаже съпротива. През това време Екатерина взела кухненски нож, с дължина на острието 12,7 см., и нанесла множество удари в предната част на шията на Поли. В резултат на ударите мъжът починал от остра кръвозагуба, според съдебномедицинската експертиза. 

След подаден сигнал на тел. 112, двамата обвиняеми са били отведени в полицията и задържани. Там им е направен тест за алкохол с техническо средство, като дрегерът отчел за Стефан - 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух и 1,8  на хиляда– за обвиняемата Екатерина.

Присъдата подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 15-дневен срок.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?