Следвайте ни

Студентка от Пловдив към прокурорка: Мърла! Как ще ми затваряш телефона ти на мене?

viber icon

Студентка от града под тепетата си спечели наказание от Районния съд в Пловдив, след като се държала арогантно и обиждала прокурор, научи „Марица“. 

Момичето било осъждано за шофиране след употреба на наркотици. Срещу нея имало и още две производства – за притежание на дрога и нарушаване на епидемиологичните мерки. 

Това било причината около 12:25 часа в сряда да получи обаждане от прокурорка, която искала да я уведоми за времето и мястото на провеждане на заседанието по делото срещу нея в съда, което започвало след два часа. Казала ѝ, че присъствието ѝ е задължително. 

Студентката вдигнала  луд скандал и започнала да се разправя. Прокурорката затворила телефона. Минути по-късно момичето отново звъннала на представителя на обвинението и последвали крясъци: „Прокурор ли си, мрокурор ли си, как ще ми затваряш телефона ти на мене…“. Прокурорката отново затворила, без да отговори нищо, и влязла в съседен кабинет, където били нейни колеги. В този момент получила ново обаждане, което пуснала на високоговорител и така разговорът станал достояние на всички присъстващи – те станали свидетели на безпардонното поведение на студентката, която няколко пъти нарекла прокурорката мърла. Колегите ѝ били изненадани и потресени от грубия език, след което последвал сигнал до полицията. 

Студентката била издирена и изправена пред съда заради арогантното си поведение. Опитала да обясни, че от обаждането на прокурорката не разбрала за какво дело става въпрос и къде точно трябва да се яви. Тъй като не получила отговори след двукратно позвъняване, се била ядосала и поради това употребила думата „мърла“. Пред магистратите каза още, че нямало как да знае и не разбрала, че говори с представител на държавното обвинение, тъй като всеки може да се представи по телефона като такъв. 

В крайна сметка Районният съд преценил да ѝ наложи глоба в размер на 200 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

някаква червена отрепка

някаква червена отрепка

22.11.2020 | 14:58

още си мисли че може да прави каквото си иска

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?