49
Следвайте ни

Студенти от Пловдив на 8 декември: Животът е по-важен от празника!

viber icon

За осма поредна година Студентският съвет при Университета по хранителни технологии в Пловдив организира кампанията „Празнувай отговорно“. Тя е свързана с 8 декември и наближаващите коледно-новогодишни празници.

"За втори път по-голямата част от кампанията ще е онлайн, заради пандемията. Тя ще протече с уебинари и публикуването на видеоматериали за превенция по пътищата, за въздействието след употребата на алкохол и упойващи вещества. Кампанията е насочена към студентите и всички млади хора с призив да празнуват отговорно и да шофират разумно. Никога да не сядат зад волана след употреба на алкохол и когато са уморени, да бъдат с поставен  колан и да спазват всички изисквания за безопасност по пътищата", каза пред "Марица" във връзка с кампанията председателят на Студентския съвет в УХТ-Пловдив инж. Иво Финков. "Забелязваме, че през последните години катастрофите с млади хора са заради използването на мобилни телефони по време на движение и разсейване. Не следят трафика и пътя, а социалните мрежи например. По този сначин стават инциденти. С тази наша инициатива искаме да заострим тяхното внимание. Да разберат, че животът е много по-ценен от едн празник. Искаме да започнем новата година всички заедно, да сме живи и здрави", каза Финков. Кампанията на УХТ-Пловдив е подкрепена от всички университети в страната, които се включват активно в нея. На 20 декември в двора на универститета ще бъде сложен транспарант "Празнувай отговорно", който цели да насочи вниманието към безопасни празници. Освен това ще бъдат публикувани клипчета, в които 20 известни личности ще отправят призив за отговорно и разумно празнуване. 

"Искам да отправя поздрав към всички настоящи и бивши студенти за празника. Пожелавам им весело изкарване. Нека се забавляват истински, но преди всичко отговорно и разумно", подчерта Финков.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Фафа

Фафа

08.12.2021 | 17:25

Браво

Отговори
0 0
Диди

Диди

08.12.2021 | 17:25

Браво!!!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?