4232

Стрелците от АМ "Тракия" пред съда: Съжаляваме!, разминаха се с пробация

С пробация се разминаха двамата мъже, които бяха задържани след стрелба от кола на АМ "Тракия", предаде репортер на "Марица". 

Аврам и Божидар бяха задържани на 18 април след гангстерската изява. 72 часа след ареста те успяха да сключат споразумение с прокуратурата за наказание. 

Аврам, който управлявал колата, получи пробация за 2 години и половина, изгуби и книжката си за 18 месеца. Той ще се подписва два пъти седмично, ще се среща периодично и с пробационен служител. 

Божидар пък получи пробация за период от две години. Също ще се подписва два пъти седмично и ще се среща периодично с пробационен служител. 

И двамата се признаха за виновни, като казаха единствено "Съжаляваме за постъпката си" пред съда. 

Припомняме, че в четвъртък бил получен сигнал за това, че на автомагистрала „Тракия“, в района на пътен възел „Цалапица“, са били възпроизведени изстрели във въздуха от движещ се мерцедес, с английска регистрация. Малко по-късно колата е била спряна от полицейски екип в района на Стамболийски. 

В нея пътували двамата мъже - Аврам и Божидар. При извършена проверка в автомобила са били намерени газов пистолет и 23 патрона за него. Оръжието е законно притежавано от единия от мъжете, установила справка. То е било иззето заедно с патроните. 

Установено е, че изстрелите са били възпроизведени с газовия пистолет от Аврам и Божидар през прозорците на колата. Техните действия са били възприети от останалите участници в движението, като последвали сигнали на тел. 112. За щастие, при стрелбата няма пострадали хора.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 5 оценки
5/5 от 5 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?