71
Следвайте ни

Стрелба в Кючука, двама са арестувани

„Бягай оттук, да се прибирам!“, казал единият от задържаните на полицаите

viber icon

Изстрели от пистолет уплашиха жителите на пловдивския квартал "Кючук Париж", научи "Марица" от свои източници. Бил подаден сигнал за стрелба в полицията, която арестувала двама души. 

Екшънът се разиграл на ул. "Лазар Маджаров". Привечер двама авери седнали на маса на двора в къщата на единия, за да купонясват. Започнали да вдигат шум. По-младият от двамата носел борсета, от която извадил пистолет "Глок" със зареден пълнител. Развеселен, той започнал да стреля с оръжието. След това го предоставил на приятеля си, който също гръмнал няколко пъти. Така се чули 8 изстрела, които смутили живущите наблизо. След края на пукотевицата, двамата си напълнили чашите с алкохол и започнали да пият. 

Свидетел на стрелбата станала мащехата на единия купонджия. Притеснена, тя подала сигнал на тел. 112 за случилото се. Тогава на място пристигнали униформени от Първо районно. Те обезопасили оръжието, установили, че е законно, след което опитали да проведат  беседа с пиячите. Аверите обаче били вече пияни и неадекватни. Не били доволни от полицейската проверка и не изпълнявали разпорежданията на патрула. 

Изправили се и тръгнали да се прибират в къщата, като опитали да
преминат през служителите на реда с думите „Бягай оттук, да се прибирам!“.  Поведението им принудило поставянето на белезници. Полицаите ги завели в районното, където почерпените пловдивчани били тествани за употреба на алкохол. Пробите се оказали положителни. 

Стрелците били изправени пред съда. Като смекчаващо обстоятелство магистратите оценили направеното самопризнание от двамата мъже и изразеното съжаление. Така аверите получили по 300 лв. глоба за произведените изстрели и поведението им. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?