71

Стрелба с пистолет вдигна под тревога полицаи

Изстрели от апартамент в Асеновград вдигнаха под тревога полицията. По време на наряд двама униформени чули да се стреля по ул. „Марица“ в града. Веднага се заели да разберат какво се случва. След секунди установили, че гърмежите идват от апартамент на третия етаж от жилищна сграда в непосредствена близост до тях. Докато търсили как да влязат в кооперацията и да стигнат до жилището, били произведени още изстрели.

Служителите на реда разбрали кой точно е апартамента по усилената до дупка музика. Потропали на вратата, излязъл собственика и те го попитали кой стреля. Мъжът признал, че хапнал, пийнал коктейли и тъй като притежавал оръжие, решил да гърми вътре в апартамента за настроение на гостите. Униформените го тествали за употреба на алкохол, като дрегерът отчел 0,17 промила.  Стрелецът бил подведен под отговорност и му бил съставен акт в размер на 500 лв. за нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Глобеният обжалвал пред съда. Оправдал се, че имал имен ден и че не е направил нищо опасно. Твърди, че стрелял преди да е пил коктейли. Това казала и жена му. Магистратите обаче не дали вяра на разказа му и потвърдили санкцията от 500 лв. 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?