71

Страсти в съда: Аплодират съдията, порязал мерака на Близнаците за домашен арест

Близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови се помолиха на съдията по делото Спасимир Здравчев да бъдат освободени от ареста и да се приберат у дома с по-лека мярка за неотклонение, предаде репортер на "Марица". 

Защитничката им адв. Светлана Званчева аргументира искането си за промяна на мярката на близнаците с това, че са налице нови обстоятелства, с оглед факта, че болшинството от доказателствата вече са приобщени към делото, разпитани са всички свидетели, приети са и съответните експертизи.

"Близнаците са близо една година с такава мярка. Не са налице опасност от укриване и извършването на други престъпления. Същите не са осъждани. Тежката мярка е репресия спрямо тях. Не бива съдебният акт да бъде повлиян от шума по казуса", каза адв. Званчева и допълни, че Валентин и Борислав изцяло са съдействали за разкриване на обективната истина, а процесуалното им поведение е безукорно. 

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов се възпротиви на искането за измяна на мярката. По думите му, не е разколебана опасността при по-лека мярка близнаците да се укрият или да извършат друго престъпление. 

Съдията поряза мераците на Борислав и Валентин да излязат от ареста, а решението му бе посрещнато с аплодисменти от протестиращите от Цалапица, които присъстваха на заседанието в съдебната зала. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?