Следвайте ни

Странник примамва деца на автогара „Север“, предлага им пари СНИМКА

viber icon

Мъж на видима възраст около 40 години дебне за оставени без надзор деца на територията на автогара „Север“ в града под тепетата. За това сигнализира читател на „Марица“. 

Странникът ходи добре облечен и не буди подозрение – с жълто яке и нови маратонки, носи и очила. Когато забележи самотно дете го заговаря, прави всичко възможно да завърже приятелски отношения и да спечели доверие. 

„Случайно се заговорихме с една жена от моето село и тя ми сподели, че същият набелязал и нейният син, предлагал на детето ѝ да тръгне с него и да си изкара малко пари. Момчето било умно и казало на чичкото "Тати сега ще дойде и ще го питам дали може!". Като чул това, бързо избягал“, разказва пловдивчанин. 

Непознатият тип постоянно се навърта в района на автогарата и никой не подозира с какво се занимава. „Той не чака автобус, а вашите деца да са сами без родител, за да ги заговори и да ги заведе незнайно къде, та да си изкарат пари. Пазете децата си хора!“, призовава мъжът, подал сигнал към редакцията ни. 

Той се надява органите на реда и Агенцията за закрила на детето да не останат безучастни.

Полицията се е самосезирала по случая. Служители на Трето РУ извършват денонощен обход на автогарата, но до момента странникът не е забелязан.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?