Следвайте ни

Стомашни проблеми отложиха делото срещу кмета на Калояново

viber icon

Кметът на Калояново Георги Георгиев трябваше днес да застане пред магистратите от Апелативния съд в града под тепетата, но делото бе отложено със седмица, съобщиха за "Марица" от съда. 

Причината е, че Георгиев е с болки в стомаха и се лекува вкъщи. Адвокатът депозирал болничен лист за не разположението си, което се явява пречка да присъства на заседанието. Делото е насрочено за 13 часа на 15 февруари. 

Припомняме, че кметът на Калояново Георги Георгиев внесе в съда искане за възобновяване на наказателното производство, по което е обвинен за шофиране след употреба на наркотици. 

Кметът бе задържан на 10 ноември след проверка на пътя. Направеният му тест за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. 

На 12 ноември Георгиев се сдоби с условна присъда от 8 месеца лишаване от свобода, глоба от 400 лв. и отнемане на книжката за година и половина. Кметът призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата, но впоследствие твърдеше, че е нямал избор и е бил принуден да подпише. 

По думите му, цялата история е добре измислен капан и реши да оспорва решението. 

Магистратите от Апелативния съд пък наредиха на Общинската избирателна комисия да отстрани Георгиев от поста. 
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гастро

Гастро

08.02.2021 | 13:52

Работата отива на зле щом Гошко се е наакал.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?