46

Стартира делото срещу комбината, заляла ясновидката Тони с киселина

В Районния съд в Пловдив започва делото срещу комбината от Враца - Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов, които в съучастие заляха с киселина ясновидката Тони в пловдивскiя квартал "Тракия". Прокуратурата внесе обвинителния акт срещу тях в средата на юли, като разпоредителното заседание в съда е насрочено за 11 октомври. 

В хода на разследването e установено, че пострадалата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в апартамент в „Тракия“. Тя имала здравословни проблеми и била трудноподвижна, като за нея се грижели асистенти. Не дължала на никого пари и не получавала заплахи във връзка с извършваната гадателска дейност, с изключение на един случай, при който Веселин Вълчанов я посетил през есента на миналата година и й заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие я посетил още няколко пъти.Той и Йордан живеели във Враца в един и същи квартал. Познавали се от около 6-7 години. През месец март взели общо решение да отидат до Пловдив и да залеят със сярна киселина гадателката. Мотивът за това тяхно решение бил неудовлетвореност във връзка с извършваната от нея дейност по гадаене на кафе и карти срещу заплащане. Двамата направили уговорка помежду си и за разпределение на техните роли – Йордан да я залее, като дейността му да бъде подпомогната и умишлено улеснена от Веселин чрез отстраняване на спънки и набавянето на средства.

На 14 март двамата се придвижили от Враца до Пловдив с лекия автомобил на Веселин. Паркирали близо до жилището на пострадалата жена. Веселин застанал в близост до сградата и наблюдавал за лица, които биха попречили на Йордан или биха разкрили извършването на деянието. Цветанов се качил в апартамента на Тони и лиснал към нея сярна киселина. Киселината попаднала в областта на лицето, шията, гръдния кош, корема, горните и долните крайници на жената. След това напуснал апартамента, отишъл до паркирания автомобил и двамата се прибрали във Враца. Към момента 41-годишният Йордан и 50-годишният Веселин са с взета мярка "задържане под стража".

Оцени новината

Оцени новината
2.8/5 от 4 оценки
2.8/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Въпрос

Въпрос

08.10.2023 | 18:00

Защо Тони, великата гадателка не каже колко хора е измамила? Защо не каже точно какво е било? Кой е човека който прикрива?И нека се даде гласност чии интереси защитава съда в Пловдив?А може би предизборно ви трябва фурор, за да се прикрият гафовете. Имам много въпроси, следя случая от медиите, единият го знае цяла Враца що за стока е, но се откупва, а другият е удобното нищо не подозиращо момче. Единият има име на добър майстор на коли и човек, а другият с досие до Пловдив и до Враца. Хайде поне веднъж в Пловдив да си свършат работата без корупция. А на тази измамница аз не вярвам. Ако я натиснат малко органите ще се види колко е скълъпена работата. Така че айде стига прах в очите на хората да хвърляте!

Отговори
8 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?