Следвайте ни

Съпруг уби доцент, искал любов от жена му! Съдят го

Съдебният процес срещу 42-годишния Илия Стоичков, който е обвинен в убийството на 70-годишния доцент Стефан Нейков, започва в четвъртък. На подсъдимия са повдигнати две обвинения – първото е за умъртвяване, извършено по особено жесток начин, а второто е за грабеж. Според тезата на прокуратурата, докато Стоичков налагал доцента, му отнел и 14-каратов златен синджир, който е оценен на 747,50 лева.

Ученият, който е работил като научен сътрудник в Института по растителни генетични ресурси в град Садово, беше намерен вечерта на 3 юли м.г. в безпомощно състояние до колата си, паркирана до Военна болница в Пловдив.

Според разследването мъжът е пребит до смърт с бухалка на безлюдно място, което се намира в землището на село Оризари. Според прокуратурата е нападнат е в момент, когато изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна близост, в замяна на което обещал да уреди изпитите и завършването ѝ.

Обвиняемият Илия Стоичков е съпруг на студентката. За деянията му се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Той беше задържан веднага след зверството и от тогава е в следствения арест.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?