46

Спряха със сирени 20-годишна пияна шофьорка в Пловдив и я арестуваха

20-годишна пияна пловдивчанка изгоря при спецакция на полицията в събота срещу неделя. Автопатрул на Четвърто РУ спрял принудително младата жена със звукова и светлинна сигнализация. Причината - извършила неправилна маневра с джипа си, излизайки с ляв завой от ул. „Фредерик Жолио Кюри” по бул. „Шести септември”. 

Тя е тествана с дрегер, като апаратът отчел наличие на алкохол в кръвта над допустимото. Младата жена дала кръвна проба за химически анализ. Задържана е за срок до 24 часа, а по случая – образувано бързо производство.

Общо 428 са проверените шофьори и пътници в моторни превозни средства по време на спецакцията, проведена от 20 ч. в събота до 4 ч. в неделя. Констатирали са 176 нарушения, съставени са 36 акта и 93 глоби с фиш. Допълнително са връчени и 36 електронни фишове за предишни нарушения.

Сред резултатите от акцията преобладават случаите на неправилно движение по пътното платно и неспазване на пътните знаци и маркировка – 47. Следват тези, при които не са представени необходимите документи на шофьора или на автомобила – 25. Технически неизправни са били 23 МПС. 

Без поставен обезопасителен колан са установени 11 шофьори. Други 7 са преминали на червен сигнал на светофарната уредба, а 5 са използвали незаконосъобразно мобилен телефон по време на движение. Заловени са и двама души, седнали зад волана под въздействие на алкохол.

За времетраенето на акцията през тъмните часове на денонощието интензивно са използвани и техническите средства за контрол на скоростните режими, от които са регистрирани 35 нарушения.

Значителна част от нередностите на пътя са засечени чрез линейния метод на проверките, като спрямо изведените от автомобилния трафик шофьори е взето съответното отношение. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?