Следвайте ни

Спешна операция влачи делото срещу рекетьорите от ДАИ-Пловдив

viber icon

Операция по спешност отложи делото срещу инспекторите от ДАИ-Пловдив, обвинени в изнудване и взимане на подкуп, предаде репортер на "Марица". Единият от арестуваните през октомври 2019-а - Станко Милушев е претърпял спешна операция в лечебно заведение в Хасково преди два дни. Това бе и причината за неговото отсъствие в залата на Окръжния съд тази сутрин. Служебна бележка от директора на болницата удостовери, че Милушев няма как да е на съдебната скамейка. Поради тази причина делото се отложи за 18 май. 

Днес трябваше да бъдат разпитани свидетели по делото, сред които представители на изнудваните от тримата инспектори транспортни фирми. На първото заседани арестуваните Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев не се признаха за виновни и делото стартира по общия ред.

Тримата инспектори бяха задържани в началото на октомври миналата 2019-а. Обвинението твърди, че  са прибирали рушвети в размер между 300 и 5000 лв., за да не съставят актове за установени нарушения на проверяваните от тях транспортни фирми. 

Рекетьорите бяха спипани при спецоперация на ДАНС и на Икономическа полиция, след разследване със СРС-та и след сигнали на изнудвани превозвачи. 

На инспекторите било възлагано да правят проверки на транспортни фирми в областта. Обикновено тримата съобщавали на представителите на проверяваното дружество, че при проконтролирането са открити множество нарушения и им казвали, че ги грозят огромни санкции, включително отнемане на лиценз. Срещу подкуп, обаче, те си затваряли очите за по-сериозни нарушения и пишели актове за по 50 лв.

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

11g

11g

28.04.2021 | 14:50

Areee sfeeeett vyyyrr..,,

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?