46

Специалистите психолози: Анка разказва за случката без никаква емоция

Заключението на комплексната експертиза, касаеща психичното състояние на Анка, е, че тя е физически и психически здрава. Това каза прокурор Атанас Илиев по време на гледането на мярката за неотклонение на осиновителката в съдебната зала, предаде репортер на "Марица". 

Прокурор Илиев посочи, че макар и на ранен етап от разследването, са събрани достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че именно Михайлова е автор на деянието, касаещи умишлено тежко престъпление с наказание от 3 до 15 години. "Преки доказателства за това липсват, както и такива за наличието на друг човек в жилището по време на инцидента. Разпитани са четирима лекари, извършили първоначалните прегледи на детето. Вероятността този вид телесни повреди да се получат от падане от легло, маса, кушетка или каквото и да е било, е на практика нулева. За установяване на самите телесни повреди и механизма на тяхното получаване е назначена съдебномедицинска експертиза", посочи Илиев. 

По думите му, изводите на вещите лица при беседата с нея са няколко. Според тях Анка разказва за случилото се без никакви емоционални експресии, съотносими към ситуацията. Липсва емпатия, а единствените видими емоции, които демонстрира са свързани единствено с отношението към нея от органите на реда. 

"В хода на това беседване са направили още един категоричен извод, който сочи за отношението на Анка към наказателния процес. Тя изявява желание да сподели множество подробности за изграждане на самозащитна стратегия. Видно пак от обсъждането, представените от нея версии са с несъответствия помежду си и не кореспондират със състоянието на детето", подчерта прокурорът.

В крайна сметка след близо три часа съдът взе своето решение и остави Анка за постоянно в ареста.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

30.09.2022 | 23:55

бесчуствена психо садиска

Отговори
2 0
Глей го тоя пореден чифут

Глей го тоя пореден чифут

28.09.2022 | 22:03

Мишок чифутски Ако сякаш да те осиновя Никъф проблем Ама главата ти чифутска шъ я направя като Харманлийски Бостан Ко шъ речеш

Отговори
0 4
Много чифутски емоций

Много чифутски емоций

28.09.2022 | 20:27

Я също споменавам без всякакви емоции майките на вс ички психари и най вече майката на Тони чифутската квадратна глава Иначе нищо лично и без емоционалност Абе Ко прай Пееввски Емоционален ли е или още е фригиден Апва ли си или е на диета За туй питам емунуциунално

Отговори
3 8
Мишо

Мишо

28.09.2022 | 20:57

А ти 'апваш ли си или си повече по пийването ,неграмотнико? Твоята глава кръгла ли е или пипонеста? Откъде се пръкнахте такива изроди,дявол да го вземе.

Отговори
7 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?