49
Следвайте ни

Спецакция в завод "Арсенал"! Трима чужденци с белезници

viber icon

Специализираната операция е проведена в завод "Арсенал", а трима чужденци, заемали ръководни позиции, са арестувани.

Причината -  подаден на 3 октомври сигнал за установена липса на конкретни изделия от завода и документи с информация, която е изключително чувствителна за фирмата и представляваща интерес за български или чужди конкурентни фирми.

"След  осъществено взаимодействие с ТДНС - Стара Загора са планирани и съвместни действия, уведомена е районната прокуратура. В рамките на разследването са разпитани свидетели, установено е, че в завода, със сключени трудови договори, са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка – на 59 години, и 60-годишен гражданин на Русия. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството. Тримата са били в неплатен отпуск до 17 септември, след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили, справка за задграничните им пътувания показала, че те са влезли в страната на 2 октомври, били са в Казанлък и са тръгнали обратно. С цел предотвратяване напускането им от страната, до ГДГП е изпратено искане за щателна проверка", съобщават от МВР.

На 5 октомври тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП „Кулата“ и въз основа на писмена информация от полицията, те са задържани за срок до 24 часа.

При извършени процесуално-следствени действия в автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата, предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък и привличането им в качеството им на обвиняеми.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Стара Загора.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Слабо умен Гадев

Слабо умен Гадев

07.10.2021 | 16:38

Само да ви уведомя че в съда не въжи ако нямаш хартиен носител, такива са ни законите!!!

Отговори
2 0
Слабо умен Гадев

Слабо умен Гадев

07.10.2021 | 16:36

То се знае кой предава БЪЛГАРИЯ на руските мафиоти!!!

Отговори
4 0
Опааа

Опааа

07.10.2021 | 14:12

Това са фишеци на Гешката...скроени за баш предизборно гърмене... А Мата Хари кога?.?

Отговори
3 5
Тъпо

Тъпо

07.10.2021 | 14:11

Тъпотии щото не са могли да ги пратят по интернет ..как не са хванали и пощенския гълъб ..

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?