Следвайте ни

Спасиха покрива над главата на дядо Коста

 Всичко е сложно с този имот. Сега брат ми няма къде да ходи до тоалетна

viber icon

С временно семейно примирие завърши сагата около знаковата къща в началото на ул. „Гладстон”, която е точно срещу Градската градина. За имота от два етажа по 80 кв. м се скараха две сестри и брат, за което "Марица" писа в средата на септември. По документи всяка от сестрите Радка и Софка е собственик на половината къща. В една от стаите на първия обаче е брат им Костадин Събев, който е на 84 години. Преди две години тръгнал конфликт със Софка Ангелова, която обитава горния етаж. Така се стигна до съд, при който на две инстанции бе решено дядото да напусне до 1 октомври стаичката.


„Властта се смили и разпореди Костадин да остане да живее там. Трябва обаче да си избие нов вход към стаята”, обясни сестрата Радка Дойчинова. Така според прокуратурата няма да се нарушава личното пространство на другата сестра Софка.

„Всичко е сложно с този имот - сестра ми държи на първия етаж хол с баня и тоалетна. Сега брат ми няма къде да ходи до тоалетна”, обясни Радка. И досега дядото е ползвал за целта тенекиена кутия. Според решението на съда тя и брат й трябва да заплатят съдебните разноски за делата - 1400 лева.


Сестрата Софка засега сякаш приема статуквото. „Има заповед за напускане - не я изпълняват. Има закони - не се спазват”, казва тя.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?