Следвайте ни

Смъртта в центъра на Пловдив: 7 минути здрав бой, убийците пили до трупа

viber icon

7 минути зверски побой понесъл бездомният Лалко Журков, който бе убит в центъра на Пловдив преди полунощ на 7 юли. Това става ясно от камерата за видеонаблюдение на гърба на Джумая джамия, където стана убийството, каза по време на пледоарията си заместник-окръжният прокурор Галин Гавраилов. В продължение на тези 7 минути Цанко Петрунов и Кирил Стоянов налагат безпомощната жертва, като двамата са били безпаметно пияни. След убийството, продължили да пият поне 10 минути до трупа, когато на мястото се появили и първите свидетели -физиотерапевт и негов приятел. 

Терапевтът забелязал безжизненото тяло на Лалко, а до него видял убийците му да консумират алкохол. Цанко със задоволство обяснил, че пребили бездомника, защото предния ден бръкнал под полата на 12-годишно момиче. Свидетелят се надвесил над трупа и установил, че не диша. Пуснал фенерчето на телефона си и светнал към очите на жертвата. Зениците не реагирали, което потвърдило, че Лалко е мъртъв.  Физиотерапевтът подал сигнал на тел. 112 и съобщил, че има мъртъв човек. Единият от убийците - Кирил, чул разговора и избягал от мястото. Насочил се към дома си. Причината е, че в последните два дни преди убийството бил приютил жертвата в дома си и побързал да се отърве от вещите му. Изхвърлил якето му в най-близкия контейнер за смет и си останал вкъщи. 

Пристигналите на място медици само констатират смъртта на бездомния Лалко. Не след дълго и двамата убийци са задържани в ареста. След разпити и съдебномедицинска експертиза е установено, че по лявата ръка и на Кирил, и Цанко има кръвонасядания и оттоци в резултат от нанесения с голи ръце побой. 

По време на разпитите всеки от двамата арестувани наблегнал на това какво другия е направил, което според прокурор Гавраилов означава, че арестуваните имат еднакво участие в жестокото убийство. Цанко и Кирил са с богато криминално минало. Първият е осъждан цели 8 пъти, все за тежки престъпления като кражби, грабежи и обсебване. "Това говори безспорно, че като личност е склонен към насилие. Излязъл е от затвора преди по-малко 2 години. Води такъв начин на живот, който обуславя тезата, че може да се укрие и да извърши друго престъпление. Кирил Стоянов пък е типичен скандалджия - осъждан е за нанасяне на средна телесна повреда, както и за шофиране в пияно състояние", каза прокурор Галин Гавраилов и настоя за вземане на най-тежката мярка "задържане под стража". 

В съдебната зала стана ясно, че Цанко е Стамболийски. Завършил е средно образование, в момента е безработен. Живее с момиче на семейни начала. Кирил живее в пловдивския квартал "Кючук Париж", семеен е.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ММА

ММА

11.07.2021 | 13:50

Кат не носи на бой да не бърка под полата:)))

Отговори
2 5
Грънча от ПОТната телевизия

Грънча от ПОТната телевизия

11.07.2021 | 13:17

Това са комунасите, те убиват нас - елита от стари седесари, родени на паветата, на Джумаята, запомнете Пловдив!

Отговори
8 3
Невъзпитан

Невъзпитан

11.07.2021 | 14:23

Браво за образа! Най ме изкефи ПОТната УЖ тИлИвизия и онова жалко човече Грънча...

Отговори
2 2
Мохамед Али

Мохамед Али

11.07.2021 | 13:08

2 рунда боксов мач изкарал

Отговори
2 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?