2374
Следвайте ни

Смъртта на 15-годишното момче до Пловдив - заради дупка на пътя и неопитен шофьор

Прокуратурата повдигна обвинения на 18-годишния новобранец зад волана

viber icon

Дупка на пътя и неопитен шофьор са причината за трагедията по пътя за пловдивското село Царацово , при която загина 15-годишно момче. 

Инцидентът станна малко след 21 часа в петък. 18-годишният шофьор на колата имал книжка едва от няколко дни. Той пристигнал в Пловдив заедно с четирима свои приятели от град Съединение. Около 21 часа петимата решили да се приберат обратно и се качили в автомобила. Седналият новобранец зад волана избрал маршрут, преминаващ през Голямоконарско шосе  и село Царацово. Малко след като се отклонил надясно от Голямоконарско шосе и преминал през жп прелеза, шофьорът преценил, че има неравност на пътното платно и опитал да я избегне. При извършване на маневри загубил управление над колата. Тя напуснала платното за движение и последвала катастрофата, при което на място загинал 15-годишен младеж, возещ се на задната седалка. Останалите също имали наранявания. Когато колата спряла окончателно, младият шофьор се обадил на тел. 112 и подал сигнал за случилото се.

На място пристигнали полицейски и медицински екипи, както и екип на гражданска защита. Последният помогнал всички пострадали да бъдат извадени. Шофьорът бил тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите били отрицателни. Впоследствие от него била взета и кръвна проба, която ще бъде подложена на изследване. Той и трима от другите пострадали били откарани в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ. Смъртта на четвъртия била констатирана на място от медицинския екип.

По делото са извършени множество действия по разследването – направени са огледи, разпитани са свидетели, колата е приобщена като веществено доказателство, назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа експертизи, съобщиха за "Марица" от прокуратурата. 

Разпитан, в качеството си на обвиняем, младежът признал за виновен и изразил съжаление за случилото се. Дал е обяснения.

След повдигане на обвинението, шофьорът е задържан за 72 часа, в рамките на които ще бъде преценено дали ще бъде направено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тъй като той също е пострадал от произшествието, понастоящем се намира под охрана в лечебно заведение. Останалите трима пострадали са освободени за домашно лечение.

Младият водач може да лежи в затвора от 2 до 6 години, както и да остане без книжка. Разследването по случая продължава.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?