46

Смъртоносно: Стотици пловдивчани се наливат с дезинфектант срещу COVID-19

Пловдивчани се оказаха сред най-върлите фенове на хлорния диоксид - дезинфектант, използван най-често за пречистване на вода. В няколко сайта обаче продуктът се предлага и като мощен лек за COVID-19, показа проверка на "Марица". Към описанието на дезинфектанта дори са приложени директни линкове към видеоклипове, в които представяни като авторитетни учени хора показват как действа и с факти подкрепят твърдението, че лекува заразата.

Към момента хлорният диоксид или така нареченият CDS е наличен за поръчка от два сайта в страната. Цената му е 45 лв. за половин литър. Продуктът обаче е пред изчерпване, тъй като валят по стотици поръчки дневно. Много от тях идват именно от Пловдив, а куриерите доставят "лекарството" за коронавирус директно до вратата на клиента. 

"Хлорният диоксид е най-безопасният и високо селективен унищожител на ВСИЧКИ вируси и патогени.  Според Американската асоциация по аналитична химия е най-мощният дезинфектант и се използва от над 90 години.  УСПЕШНО ПРЕМАХВА ДОРИ КОРОНАВИРУСА според Проф. Андреас Калкер. Болницата в Богота  успешно на 100% лекуват с хлорен диоксид пациенти от коронавирус", гласи описанието на продукта в един от сайтовете за продажба, 

Проверката на "Марица" показа, че в социалните мрежи пък всекидневно се създават групи, обединяващи консуматори на хлорен диоксид. Вътре се обменят мнения, хората споделят по колко пъти пият, как им действа. Важен въпрос за дискутиране се оказва и откъде да се поръча продуктът. Оказва се, че има канали за дистрибуция предвид големия интерес. Някои споделят, че поръчват чак от чужбина по цели кашони, за да  имат за по-дълго време и за да стигне за цялото семейство, ако всеки прекара коронавирус. 

"Вече си направих няколко дози с хлорен диоксид. Чувствам се отлично. Някой знае ли колко време трябва да го пия?", питат из групите. "Аз изпих цялата опаковка - 500 мл. Засега няма да взимам повече", споделя друг. В самите групи членуват стотици пловдивчани.  Там се е заформила и дискусия за това, че не се прави разлика между белина и хлорен диоксид. 

"Ще продължа да ползвам хлорния диоксид въпреки дезинформацията. Работи доказано, от личен опит, за много, много проблеми. Хлорен диоксид ползват и алпинисти за пречистване на вода. Хлорният диоксид работи и е прекрасен продукт, колкото и да говорите, нищо няма да промените!", коментира вбесена дама след съветите на лекарите да не се пие този продукт. 

Репортер на "Марица" се допита до медици и фармацевти дали и колко опасно може да е поглъщането на хлорен диоксид. Оказа се, че през последните месеци мнозина търсят хлорен диоксид в аптеките и питат дали няма да се докара. В аптеките обаче той не се продава. "Изключително токсичен е за организма и при натрупване довежда до трайно увреждане на органите. Може да бъде дори смъртоносен", беше единодушното мнение на експертите пред "Марица". 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
И така ще бъде

И така ще бъде

26.01.2022 | 22:26

С ваксини и сертификати не се лекува нищо Това са лъжи и измама за овцете

Отговори
3 0
Така е

Така е

26.01.2022 | 22:21

Защото световната не здравна организация още бави одобряването на ефективни лекарства за да може да си пласира неефективните ваксини които не предпазват от заразяване и не лекуват но носят милиарди евро печалба. До там докараха хората да се чудят с какво да се лекуват ид.иоти

Отговори
2 0
Малък

Малък

26.01.2022 | 17:28

Ама много прост народ

Отговори
6 1
Малък не ни е прост народът

Малък не ни е прост народът

26.01.2022 | 22:43

Прости и изменчиво нахални са тези които ни управляват и постоянно ни бутат в пропастта и затова българинът е най-бедният европеец

Отговори
3 0
Юлия

Юлия

26.01.2022 | 16:55

Следващото "чудодейно лекарство" ще е я солна, я сярна киселина. Няма да се изненадам. Този вирус постави на преден план интелекта на нацията ни. Картинката вече е страшна. С такива оли..гофрени не знам как ще съществува държавата. Майко мила, вече съм отчаяна. Те индийците се лекуваха с изпражненията на кравите, що пък ние да не пием дезинфектанти.

Отговори
12 1
каква ли е на вкус сярната киселина

каква ли е на вкус сярната киселина

26.01.2022 | 16:22

концентрирана

Отговори
5 0
Ех, Тони, ех, Михайлов

Ех, Тони, ех, Михайлов

26.01.2022 | 15:31

Това го гледахме по БТВ преди няколко дни. Преписвачев, нещо свое??

Отговори
3 1
Наш КУКУ

Наш КУКУ

26.01.2022 | 14:45

Е първи на опашката........

Отговори
7 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?