Следвайте ни

Смъртоносна игра в Кючука: Ученици атакуват изоставени строежи

viber icon

Възражда се смъртноносна игра сред децата в Пловдив.  За това алармират пловдивчани в социалните мрежи.  Хлапета се катерят по изоставени и необезопасени строежи и подлагат живота си на ужасен риск. 

Последният такъв случай е от понеделник. Пловдивчанка забелязва две деца да се качват по строежа срещу „Камела“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“. В социалните мрежи тя пише, че за трети път гони хлапетата, но те пак се връщат и продължават с опасните си игри. Първият пъти е звъняла и в полицията. Пловдивчанката апелира родителите да вземат мерки.  Публикувала е и снимка. 

От полицията заявиха за „Марица“, че служители на Първо районно са се самосезирали и са предприели проверка по сигнала. Изготвено е сигнално писмо до собственика на опасния строеж и до управата на район „Южен“ с препоръки за обезопасяване. Униформените бързо влезли в дирите на децата, благодарение на публикуваните в социалната мрежа кадри. Оказало се, че става въпрос за 13-годишни ученици. В полицейския участък били извикани родителите им, като са предупредени да упражняват по-строг контрол върху децата си. 

От полицията призовават подобни сигнали да не се съобщават първо в социалните мрежи, а  на тел. 112, с цел своевременна реакция, максимална ефективност и предотвратяването на инциденти с деца. 

Ако видите подобно нещо, подайте сигнал на тел. 112 или на телефона на най-близкото районно полицейско управление. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?