Следвайте ни

Смъртна заплаха към ген. Мутафчийски! Атакува го 29-годишен пловдивчанин

viber icon

Пловдивчанин е отправил смъртна заплаха към генерал Мутафчийски. Шефът на националния оперативен щаб получил текстово съобщение от 29-годишния Владислав, научи "Марица" от сигурен източник. 

Мъжът изпратил по вайбър следното: "Прати ми пари, че ще те погубя".  Не е ясно защо Владислав е решил да заплаши ген. Мутафийски, но със сигурност законът не толерира подобна практика. Пловдивчанинът вече е привлечен под наказателна отговорност. 

Според чл. 144 от НК: 
„ Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.“

В случая обаче става въпрос за ген. Мутафчийски - длъжностно лице и представител на общността, където законът е по-суров: 

"За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години"

Каква ще е съдбата на пловдивчанина, заплашил живота на Генерала, ще стане ясно съвсем скоро, но със сигурност прокуратурата ще търси наказателна отговорност на всеки, отправил подобна закана към друг, независимо от произхода и длъжността му. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?