46
Следвайте ни

Смърт запали семейна война с апартамент в Кючука

viber icon

Запустяла гарсониера в пловдивския квартал „Кючук Париж“ предизвика истинска война и размяна на тежки обвинения между роднини. Разправията ескалирала след настъпила смърт в семейството.  

Възрастният Васил Стамболов бил обездвижен и на легло. Грижи за него в Пловдив полагали неговият единствен син и снаха му Снежа Стамболова. Именно тя се свърза с редакцията на „Марица“, за да сигнализира за измама с имот.

„Свекър ми беше на легло. Брат му дошъл да го вземе за празниците и да го закара до своя дом в село Драбишна, Ивайловградско. Взеха го, така минаха няколко месеца, докато преди няколко дни почина там. Мъжът ми, който е негов син, отиде да оправя документите. Оказа се, че апартаментът на баща му в „Кючук Париж“ е продаден на брат му чрез нотариус. Разбрахме за това чак сега, а покупко-продажбата е осъществена през януари. Васил беше с деменция и няма право да подписва подобни документи. Според мен става дума за измама. Жената на брата на починалия ми свекър - Василка Стамболова, е кметски наместник на село Драбишна. Нещо са направили, за да приберат жилището", разказа Снежа Стамболова. Тя се закани, че няма да остави нещата така и ще търси сериозен адвокат, който да се заеме с казуса.

Жената е убедена, че е извършена брутална измама от чичото на мъжа <210>

„Марица“ се свърза с Василка Стамболова, която в момента е кметски наместник на село Драбишна. Тя представи пред медията ни коренно различна версия на случилото се. "Въобще не го гледаха. Сам се обади брат му на мъжа ми да дойде да го вземе и да го гледа. Заварих го целия в червеи, по него и в стаята, където синът му го беше сложил. Не можеше да се движи, но беше с акъла си. У нас живееше като в лукс. А при тях - снахата даже вратата му не е отворила да го погледне. Как един път не дойдоха да кажат: ние ще си го гледаме. А за гарсониерата в "Кючук Париж" решението си беше изцяло негово. Чрез нотариус и покупко-продажба, всичко е законно и редно. Беше с право на ползване, докато не се спомине. Не сме се натискали за тази гарсониера, той така реши, предвид, че брат му го гледа. Тя е много стара, има много работа по нея", разказа Василка. 

Тя се възмущава от твърденията, че бай Васил е бил с деменция. "До последно беше с ума си.

Даже сам си оправяше телевизора, седнал на инвалидния стол

Приказката му беше винаги на място. Не мога да разбера какви са тези обвинения и измислици. Нямат основание", настоява кметицата на Драбишна. 

"Целият блок и домоуправителят ще кажат, че синът и снахата не го гледаха. А като дойде при нас, пращаха децата си да искат пари от него, като им заръчваха да не са по-малко от 100 лв. на дете. Ние се грижихме за него както трябва, от "Социални грижи" знаят как го гледахме. Когато пожелаеше да отиде до апартамента в Пловдив, сме го карали за няколко дни, след което сме го взимали обратно. Поехме погребението. Обадих им се като на роднини и им съобщих. Дори не попитаха нещо за разходите", заяви още Василка Стамболова.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Тарикат

Тарикат

08.10.2021 | 05:39

Чиито е набарал Златната кокошка.Прави се на добър,ама срещу апетитно жилище и със сигурност и такава пенсия.

Отговори
2 0
Ивайловградска мафия

Ивайловградска мафия

07.10.2021 | 20:45

Алчността граници няма.Само дето алчните чичо и чина не са знаели една малка подробност която ще развали сделката.Много лесен начин да осигуриш наследниците си,но всичко се връща.Успех на законния наследник-съд до дупка.

Отговори
2 0
Биткойнър

Биткойнър

07.10.2021 | 15:06

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 3
Дуду

Дуду

07.10.2021 | 15:00

Хубава работа, ама сиганска

Отговори
5 0
Позната картина

Позната картина

07.10.2021 | 14:02

Това си е законна кражба гледаш го известно време Караш го да ти прехвърли цялото си имущество и след няколко месеца починал. Сам си е подписал смъртния акт в момента когато е прехвърлил гарсониерата.

Отговори
12 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?