Следвайте ни

Служител в МВР спъна делото за убийството на Жоро Плъха

viber icon

Служител на МВР в отпуск спъна делото срещу д-р Иван Димитров за убийството на Жоро Джевизов - Плъха, предаде репортер на "Марица". Днес се очакваше медикът да чуе присъда за втори път, но заради домакина на Второ районно това не се случи. 

По време на заседанието днес адвокатът на родителите на Жоро Джевизов поиска да бъдат предоставени всички веществени доказателства. Съдът даде почивка, за да може домакинът на Второ районно, където те се съхраняват, да ги донесе. Оказа се обаче, че той е в отпуск. Така в съдебната зала бяха донесени само част от доказателствата в няколко кашона. Адвокатите настояха да бъдат предоставени всички, което е тяхно право. Така заради непълния пакет доказателства и служителя на МВР в отпуск делото бе отложено за 27 септември.

Припомняме, че отсъствието на двама свидетели спъна предното заседание на 2 юни. Оказа се, че единият от тях - Надежда Стоева, с която Плъха живял на семейни начала, е потънала вдън земя. Не се появи и днес. Съдията тогава нареди да бъде изискана справка дали е предприела задгранични пътувания, справка от затвора дали е задържана някъде в страната, както и справка за постоянен и настоящ адрес, като при наличие на нов да бъде редовно призована. Стана ясно още, че другият свидетел е полицейски служител. 

След дълга съдебна сага докторът беше оправдан от магистратите за това, че е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, когото заварил да краде в гаража му малко след полунощ. 

През май миналата година обаче Апелативният съд отмени изцяло оправдателната присъда на ​медика и върна делото за ново разглеждане. Сагата започна отначало на 29 септември с разпит на част от общо 21 свидетели и вещи лица.

 

 

 

 

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Любопитко

Любопитко

26.07.2021 | 22:51

Много ми е интересно срещу какъв хонорар адвоката на престъпника /жервата/ защитава семейството му. Патладжаните не работят и са на издръжка на социалните. Кой му осигурява /плаща/ ? Пак ли БХК ? Не се наядоха га.....

Отговори
8 1
трети свят

трети свят

26.07.2021 | 20:37

В белите страни евентуално щеше да се разглежда САМО въпроса за оръжието ! Но посегателство върху частна собственост да се защитава и покровителсрва от закона !???? И отново въпроса опира до анти БХК, коийто защитава ВСИЧКИ противоправни прояви на патладжаните у нас. Прокуратурата да се самосезира за ликвидиране на тази структура /БХК/ ! Кой я финансира ?

Отговори
13 2
OldTen

OldTen

26.07.2021 | 19:24

Доктора си е хладнокръвен убиец: няма проникване в дома му/ гаража по смисъла на закона не е дом/, незаконно оръжие, което прикрива, укрива записите и най-важното извършва убийство на 100 метра от дома си. Това, че жертвата е ром не оневинява доктора!

Отговори
7 16
Доктора Невинен...

Доктора Невинен...

26.07.2021 | 19:14

Доктора НЕВИНЕН и почетен гражданин на Пловдив... Да защитим доктора както защитихме цига.нето митко чорапа!!! Тия ман.гали нямат грам "тъга "всичкото е за пари.... Септември всички пред съда с по един плъх в ръка...

Отговори
12 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?