49

Служител на "Синя зона" поиска да носи оръжие заради постоянни заплахи

Полицията не разреши на служител на "Синя зона" в Пловдив да удължи срока си на разрешението за носене и употреба на огнестрелно оръжие. Мъжът, който е бивш военнослужещ, се жалвал пред съда, но и магистратите категорично отказали. Той подал молбата си за продължаване на разрешителното до началника на Четвърто районно. Изтъкнал, че от 15 години има разрешение за съхранение, носене и употреба на оръжие и че няма нарушения за това време. Посочил, че работата му в "Синя зона" е свързана с постоянни заплахи за отмъщение от страна на санкционирани шофьори и искал да получи възможността да се самоохранява. 

След получения отказ, от МВР е заповядано е да се изземе личното огнестрелно оръжие на пловдивчанина – пистолет „Макаров“, кал. 9х18, заедно с боеприпасите и разрешението за него. Той ще трябва да плати 100 лв. разноски на МВР. Все пак има възможност да обжалва решението на магистратите пред Върховния административен съд. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
MAJNA

MAJNA

07.10.2022 | 23:41

Повечето от общинска охна не знаят за какво /кого работят/на голфа 1989 фиш на Q7 на тротоара НЕ !!!До кога с тази избирателност ! Май е крайно време чистка и в тази недомислица!!! Има МВР! До кога разни там охрани и други ........ Или има разходи НЯМА проблеми !А дали е така ?!

Отговори
1 0
Дрегер

Дрегер

07.10.2022 | 19:35

за алкохол им трябва , а не оръжие. Повечето са фиркани на работа

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?