Следвайте ни

След забранения купон в "Сохо": Наказаха полицейски шеф и три ченгета от Шесто РУ

viber icon

На началника на Шесто районно управление в Пловдив и трима полицаи е наложено дисциплинарно наказание – „Порицание“ за срок от шест месеца, за незипълнение на служебните задължения. Причината е случаят с клуб „Сохо“ в града под тепетата вечерта на 2 ноември, където имаше купон, въпреки забраните във връзка с пандемията. 

За наказанието става ясно от писмо на  министъра на вътрешните работи Христо Терзийски в отговор към зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов,  който лично подаде сигнал за случая. 

В отговора на МВР пише още, че със заповед от 4 ноември на директора на Областната дирекция на МВР-Пловдив е извършена проверка за изясняване на обстоятелствата по сигнала. В хода на проверката са изискани записи от АИС „Видеозаснемане на охранителната дейност и пътния контрол“ за времето от 23 часа на 2 ноември до 03.00 часа на 3 ноември, както и аудиозаписи от РЦ 112 Кърджали от обаждания по повод нарушаване на нощната тишина на бул. „Санкт Петербург“ в Пловдив за времето от 23 часа на 2 ноември до 05.00 часа на 3 ноември с данни за предадения сигнал. 

От събраните доказателства са констатирани извършени дисциплинарни нарушения на държавни служители на Шесто РУ при пловдивската полиция. Освен порицанието за униформените, са съставени два акта на управителя на клуба  - за неизпълнение на  полицейско разпореждане да преустанови музиката и да затвори заведението, и за липса на организация за изпълнение на заповед на здравния министър, свързана с противоепидемичните мерки. 

МВР е уведомено от Пловдивския общински инспекторат, че е съставен акт за нарушаването на заповед на министъра. 

„За констатираните нарушения е уведомен министърът на здравеопазването“, завършва писмото си министър Терзийски в отговор на подадения от Симеонов сигнал. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Леш

Леш

26.11.2020 | 11:41

Трафик нюз да напишат статия защо техния чалгарник не спазва закона и защо полицията ги обслужва! Мутрите и ченгетата в колаборация! Леш!

Отговори
8 0
АЙДЕ ДЕ !!!!

АЙДЕ ДЕ !!!!

26.11.2020 | 11:35

УНИКАЛНО!!!!! А ОНИЯ ПЕД.АЛИ ДЕТО СЕДЯХА ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА ВМРО В СОФИЯ КОГА И КОЙ ЩЕ НАКАЖЕ ????!!! ТАМ ИМАШЕ ЕДИН ПЕ.ДАЛ КОЙТО МИНАВАШЕ ЗА НЯКАКЪВ ОТГОВОРЕН ФАКТОР С КОГОТО РАЗГОВЯРЯШЕ РЕПОРТЕРКАТА АНЕЛИЯ ДУЛЕВА ОТ ТЕЛЕВИЗИЯ - АЛФА-..И ТОЙ СЕ МЪЧЕШЕ ДА Е "УМЕН " А В СЪЩНОСТ БЕШЕ ЖАЛЪК....НИТО ИМАШЕ МИСЪЛ НИТО СМИСЪЛ ОТ ГЛУПАВИЯ МУ ДИАЛОГ С ИНТЕЛИГЕНТНАТА РЕПОРТЕРКА..... ТЕЗИ ПЕ.ДАЛИ КОЙ ЩЕ НАКАЖЕ И КОГА....................И ПЕРСОНАЛНО ТОЗИ "ОТГОВАРЯЩ" КАКТО СЕ РАЗБРА ЗА НИЩО ЗАНИМАВАЩ СЕ ТАМ С ОНА.НИЗЪМ.... ПОЛИЦАЙ.... ОТДЕЛНО ПИТАМ ЗА ДЖАМБАЗКИ...ТОВА КОПЕ.ЛЕ НАГЛО ДО КОГА ЩЕ ЛЯНЦА И ЩЕ ГО ТЪРПИМ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА......ТОВА Е СРАМНО СЪЩЕСТВО СПОРЕД МЕНЕ ТО СЕ НАПИВА И ДРОГИРА....ИМА ЛИ КООЙ ДА ГО ПРОВЕРИ.... ИЗКЛЮЧВАМ СПЕЦОВЕТЕ ОТ ВМА - КОИТО МУ ВЗЕХА ПРОБАТА ЗА АЛКОХОЛ.... ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ ГО ПРИКРИХА.....................НЕ БЕЗ ПОМОЩА НА КАРАКАЧАНОВ.....ДВАМАТА НА ПОЛИГРАФ И ТРИБУНАЛ......

Отговори
3 1
Полицай

Полицай

26.11.2020 | 11:31

Айде за 8 декември да има масови проверки дали кръчмите действително са затворени,защото се организират събирания ,въпреки забраната. Трябваше да има вечерен час като цивилизованите държави,точно да се предотвратят събиранията.

Отговори
10 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?