71

След сватба: Пиян вилня 40 минути в пловдивски бар, крещи на полицаи, че ще ги изнасили

Над 40-минутен екшън в пловдивски бар приключи с арест и глоба. Грозните сцени се разиграли преди няколко дни. Тогава младеж бил на бар с приятели. Употребил много алкохол и започнал да се заяжда с приятелка от компанията. Така го оставили сам в бара.

На сутринта пияният нахълтал в градината на друго заведение още преди да отвори. Седнал на бара и поискал да си поръча алкохол. Опитал да се самообслужи, но понеже от персонала му попречили, той започнал да вика на висок тон и да крещи обидни думи и псувни. Наричал служителите "Боклуци, мизерници". Напрежението ескалирало. Почерпеният започнал да удря с юмруци по бара, като в този момент от персонала натиснали паник бутона. 

На място пристигнали охранители. Присъствието им не го спряло. И тях нарекъл "Боклуци, мизерници". Продължил да блъска по бара и да рита столовете в заведението, които се разхвърчали настрани. На мястото на разразилия се скандал пристигнали и служители на Първо районно. Обидното и нагло поведение на пияния младеж не спряло. Използвал същите обидни думи и срещу тях. 

Служители от персонала разказал на полицаите, че още преди да отвори бара, пияният бил седнал на една маса и смъркал някакво прахообразно вещество, за което му направил забележка да не го прави там. 

Междувременно солидно почерпеният младеж започнал да се заканва на присъстващите на мястото, че ще ги изнасили. Наложило се да му сложат белезници и да го откарат в районното.  

Часове по-късно бил изправен пред съда. Заявил пред магистратите, че не желае защитник. В обясненията си казал, че съжалява за извършеното.  Като причина посочил, че предния ден бил на сватба и употребил много алкохол, което било и причината за неговото поведение. Обещал, че стореното няма да се повтори. В крайна сметка магистратите му наложили глоба в размер на 250 лв. Като отегчаващи вината обстоятелства съдът посочил  продължителния период, през който са продължили хулиганските действия, повече от 40 минути, както и фактът, че полицаите не го респектирали, а напротив - обиждал и тях. 

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 9 оценки
4.7/5 от 9 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?