4232

След стрелбата на АМ "Тракия": Задържаха двама за 72 часа, чакат ги до 5 години затвор

Двама мъже са задържани за 72 часа след стрелбата на АМ "Тракия". Това съобщиха за "Марица" от прокуратурата. Предстои съдът да реши дали да ги остави за постоянно в ареста. 

Стрелбата е от вчера. Тогава бил получен сигнал за това, че на автомагистрала „Тракия“, в района на пътен възел „Цалапица“, са били възпроизведени изстрели във въздуха от движещ се мерцедес, с чужда регистрация. Малко по-късно колата е била спряна от полицейски екип в района на Стамболийски.  В нея пътували двама мъже - на 23 и на 28 г. При извършена проверка в автомобила са били намерени газов пистолет и 23 патрона за него. Оръжието е законно притежавано от единия от мъжете. То е било иззето заедно с патроните. 

Установено е, че изстрелите са били възпроизведени с газовия пистолет от двамата мъже през прозорците на колата. Техните действия са били възприети от останалите участници в движението. Няма пострадали хора.

Двамата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районната прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. За престъплението, за което са привлечени като обвиняеми, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до пет години.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?