46

След страшния инцидент с дете в Пловдив: Прокуратурата иска разговори с учениците за опасните селфита

Районната прокуратура в Пловдив препоръча на Регионалното управление на образованието (РУО) да организира разяснителна кампания в училищата. Причината - страшният инцидент с пострадал от волтова дъга ученик на 3 юни. 

Тогава, в района на Сточна гара, 16-годишно момче се покатери на вагон с намерение да си направи селфи с мобилен телефон. От получената волтова дъга детето падна на земята и е бе откарано в болница с 55 % изгаряния. По случая в Районната прокуратура–Пловдив се извършва разследване по образувано досъдебно производство.

В писмото с препоръка от прокуратурата е посочено, че това не е първи случай, при който деца правят опити за снимки по покривите на вагони, намиращи се на различни жп гари на територията на областта. В тази връзка се препоръчва на РУО да бъдат предприети незабавни действия по разясняване на опасностите от подобен тип поведение сред учениците. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дим

Дим

07.06.2022 | 17:38

Не станаха ли много инцидентите с влакове в Пловдив за да се разбере,че град и влакове си пречат взаимно нито едно от двете не може да се развива.

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?