49

След ремонт на обвинителния акт: Тръгва делото срещу дядо Благо, гръмнал арендатор

Делото срещу 81-годишния Благой Цветилов тръгва по същество в Окръжния съд. Това става след като от прокуратурата "ремонтираха" обвинителния акт срещу възрастния мъж. Припомняме, че на разпоредително заседание по делото в началото на октомври съдът откри грешки и неясноти в него, като го върна за корекция от страна на държавното обвинение.

Магистратите обаче промениха мярката за неотклонение на дядо Благо от "задържане под стража" в "домашен арест". Така той се прибра вкъщи с електронна гривна след почти година зад решетките. Втори опит за старт на процеса ще бъде даден утре сутринта в Окръжния съд. 

Убийството стана на 21 октомври 2022 г.  Благой Цветилов и убитият Митко Иванов били далечни роднини.  Те обработвали наследствени земеделски земи в Първомай, в землището на кв. „Любеново“. Именно по този повод между тях имало спорове. Причината била, че Митко изкупил от родствениците им наследствени земи, които започнал да обработва.  Те били общо около 6,8 дка. В тези площи имало и около 2 дка земя на дядо Благо, за която той получавал рента на Митко. На Благой му било предложено да продаде този свой дял, но той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври Благой тръгнал с микробуса към землището на кв „Любеново“, където се намирали земеделските земи. Там срещнал Митко, който управлявал трактора си. Двамата слезли от превозните средства и започнали отново спор за земята. Тогава дядо Благо извадил ловна пушка и казал: „Или се разбираме, или ще те гръмна“. Митко вдигнал ръка да се предпази, като в този момент го прострелял с ловната пушка. Пострадалият успял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Към него се приближил 81-годишния мъж и още веднъж стрелял в тялото му. Митко починал от раните си. Благой се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил дрехите и тръгнал към районното в Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което извършил убийството, и разказал за случилото се. При извършено претърсване в дома му са били намерени 112 броя патрони. Установено е, че ловната пушка била законно притежавана от него.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
ОТ КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА

ОТ КВАРТАЛНАТА КРЪЧМА

19.11.2023 | 16:53

Аферим Дядо машала Аман от тези мошеници арендаторчета с тяхната свита селски кметчета нотариусите и други от имотната мафия които продължават да разграбват нашите наследствени земи.Няма да си единствен чистката тепърва започва на хората им писна да ги лъжат тия измамници

Отговори
20 0
Ремонтът на Тони

Ремонтът на Тони

19.11.2023 | 15:53

Казва се ревизия или промяна.

Отговори
7 0
Бат Роко

Бат Роко

19.11.2023 | 13:38

Колкото по малко арендатори толкова по добре Аман от тези мошеници вече 30 години.Елате в с Дъбене Карловско т.н.Малка Добруджа как се подиграват с хората и дават рента само 20лв на декар.БРАВО ДЯДО БЛАГО НЯМА ДА СИ ЕДИНСТВЕН ПОДБОРНИЯ ЛОВ ЗАПОЧНА ДА ОЧИСТИМ ТАЗИ ЗЕМЯ ОТ ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ПРЕЗ ОСМАНСКО ИГО НЕ Е БИЛО КАКТО Е СЕГА БОГ ДА БЪДЕ С ТЕБ НАРОДА Е С ТЕБ

Отговори
25 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?