3906

След публикация на "Марица": Прокуратурата се самосезира за измамата с дарения в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка по повод публикацията на "Марица" измамната схема с дарения, практикувана от румънци, които се представят за глухонеми. Разпоредено е проверката да бъде извършена от служители на полицията в града под тепетата с оглед събиране на данни за измама. Срокът за приключване е едномесечен.

Припомняме, че вчера буден гражданин подаде сигнал до медията, след което направи и публикация в социалните мрежи, че група млади ръмънци обикалят из пловдивските молове и събират дарения уж за изграждане на международен център за глухи, неми и бедни деца. Всъщност парите отиват в джобовете им, посочи пловдивчанинът и предупреди всички да са внимателни.

Листът, с който обикалят, за да събират дарения е уж сертификат на Асоциацията на глухите. На видео, публикувано от пловдивчанин се виждат лицата на румънците, а едното момиче му показва неприличен жест. След като разбират, че мъжът ги снима, те напускат мола по най-бързия начин. 

Случаят много напомня историята преди точно две години, отново в Пловдив. Тогава бяха задържани две момичета и младеж, на по 18 години. Представяли се за глухонеми и събирали дарения от пловдивчани и гостите на града уж за създаване на Международен център за глухи хора с физически увреждания и бедни деца.  За по-голяма достоверност давали на дарителите да попълнят саморъчно направена бланка, да се подпишат, да посочат сумата и населеното място.  

Действията им обаче тогава събудиха съмнение у един от талисманите на Пловдив - уличният музикант Георги Димитров - Моцарт. Той разкри измамната им схема, като успя да задържи едно от момичетата и да повика полиция. Малко след това бяха арестувани и другите двама.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 9 оценки
4.4/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
denn

denn

11.03.2024 | 20:04

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:--- https://e.vg/mens

Отговори
0 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?