71
Следвайте ни

След публикация на "Марица": И Златитрап на нож срещу шумни влакове и локомотивни свирки

viber icon

След публикацията на "Марица", че машинисти тероризират жителите на пловдивския квартал "Прослав" с локомотивни свирки, е редакцията постъпиха сигнали и от село Златитрап. Живеещите там твърдят, че проблемът при тях е идентичен и че нощем подскачат в леглата заради силните звукови сигнали на влаковете. 

"Проблемът е денонощен. И през деня, и през нощта се надуват тези свирки. И то не е да се чуе веднъж, ами наистина е цяла симфония, както споменавате в публикацията. В селото е жп гара Тодор Каблешков и тук се намеврира денонощно. Скрибуцат спирачки и т.н., но това не е чак толкова голям проблем, свиква се. Но тормозът с локомотивните спирки е нетърпим, особено през последната година. Унасям се вечерта и като се изреве локомотива, подскачам в леглото.  Не ми се мисли за майките с деца. Просто няма как да накарат детето да спи", коментира Кирил от пловдивското село. 

Той живее от 50 години в Златитрап, на 20 метра от линните, които пресичат селото. "Роден съм тук, израснал съм тук, но такъв шумов терор не е имало като този през последната година. Явно и свирките са по-шумни, пък и машинистите прекаляват", смята Кирил Пенев. 

По думите му е ходил на самата гара, разговарял е с хора там за проблема, обещавали са, че ще се предприемат мерки и ще предадат сигнала на когото трябва, но резултат до момента няма.

"Много пъти ми е идвало да изляза и да хвърлям камъни, но така няма да се реши проблема", посочи той. Заяви, че ако в "Прослав" инициират подписка, Златитрап ще ги подкрепи със своя, за да се намери начин за справяне със стресовата за жителите ситуация. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Обикновена

Обикновена

06.10.2021 | 14:30

Идете да живеете в гората.

Отговори
1 5
Обикновена

Обикновена

06.10.2021 | 14:28

Идете да живеете в гората.

Отговори
1 4
Да бяхте чели

Да бяхте чели

06.10.2021 | 13:43

Уважаеми журналисти, не пишете глупости, за да си пълните сайта! Има правилници, съгласно които е задължително подаването на звуков сигнал, и то - точно определен, на определени места, и не опира въпросът в свободни поздрави между машинисти и волни изпълнения! Кой от Вас иска да влезе в затвора, защото на някой му се нарушава тишината? Да, изнервящо е, стряскащо, подлудяващо… но такива са наредбите и толкова. А те са писани, за да спасят човешки живот.

Отговори
4 3
Минка Свирката на спирката

Минка Свирката на спирката

06.10.2021 | 13:48

Нерде спирка, нерде св-ирка?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?