49

След кошмара: Семейството на Рейсян се готви да напусне страната

12-годишното момиче се скрило в мазето на близка необитаема къща

Семейството на 12-годишната Рейсян, която полицията издирваше часове наред в пловдивското село Болярино, има намерение да напусне страната. Това са споделили те пред разследващите. Заявили са също, че шестте им деца се отглеждат добре, каза на брифинг пред журналисти наблюдаващият прокурор по дело Костадин Паскалев, предаде репортер на "Марица". Стана ясно, че бащата има придобит статут на временно пребиваващ, а майката е в процедура. Те, и по-специално майката, държи на версията, че Рейсян е била отвлечена. 

"Извършена е съдебно-медицинска експертиза, която освидетелства състоянието на детето. Констатирани са две увреждания по тялото и по главата на детето. При така събраните доказателства, като не изключвам това да бъде променено в хода на разследването, става въпрос за извършено самонараняване. Обяснено е от него как е станало това, съвпада с констатираните телесни увреждания и с механизма на тяхното причиняване. С цел проверка на казаното по време на разпита, вчера беше извършен следствен експеримент на място, където деетто да покаже как са се случили нещата. Извършени са множество снимки и видеозапис", каза Паскалев.

Прокурорът бе категоричен, че няма данни за намеса на трети човек, поне засега. Все още се установяват причините, накарали детето да избяга, да се скрие и да се самонарани. 

Шефът на пловдивската полиция старши комисар Васл Костадинов благодари специално на двамата преводачи, които от началото съдействат за преодоляване на езиковата бариера. "Детето говори само някакъв диалект на сирийски, знае и няколко думи на английски. Трудно се комуникираше с него. Преводачите бяха междинно звено и помощта им е изключително ценна", посочи той. 

По думите му, мястото, на което е открита Рейсян, е било претърсвано многократно, включително и със следово куче, но детето се било скрило много добре. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Българин

Българин

19.11.2022 | 03:51

Да си ходят в Сирия по възможност да вземат и украинските хрантутници с тях .

Отговори
2 1
123

123

18.11.2022 | 17:15

Да се махат,разиграва полицията 2 дни да си ходи в Сирия!!!

Отговори
5 1
565

565

18.11.2022 | 16:08

Детето говори някакъв сирийски диалект т.е. тези мигранти дори сирийски не говорят, на пък са многодетни

Отговори
10 3
Селянинът с колелото

Селянинът с колелото

18.11.2022 | 15:35

Хайде да ги няма!

Отговори
8 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?