49
Следвайте ни

След катастрофата до Кадиево: Маринашки не искал да дава кръвна проба, мислил, че се плаща 

viber icon

След мелето до Кадиево Петър Маринашки не искал да дава кръвна проба за наркотици. Това каза в съдебната зала един от последните свидетели по делото - пътен полицай Юруков от районното в Стамболийски, предаде репортер на "Марица". На 11 ноември 2020-а, той бил един от униформените, отзовали се на катастрофата. В патрулка та били трима. Получили сигнал от оперативния дежурен, че има сблъсък в дърво и се отзовали за 5 мин. Там видял  Петър Маринашки. Попитали го как е станал удара, шофьорът на БМВ-то посочил, че някой го е ритнал отзад, разсеял се, изгубил управление и последвал сблъсъка. 

Направили му проби за алкохол и наркотици - били отрицателни. След това Юруков предприел регулиране на трафика, който бил затруднен. 

Полицаят посочи пред съда, че известно време преди мелето, докато патрулирали в село Йоаким Груево, БМВ-то минало през тях, даже отвътре някой им махнал. 

"На следващия ден в районното дойде Иван Домусчиев. От колеги разбрах, че прякорът му е Кача. Той пита къде е блъснатата кола, след това дали е вярно, че пробата за наркотици е отрицателна. Отговорихме, че е така. Той каза, че е невъзможно, тъй като предния ден видял Маринашки да пуши марихуана. Веднага докладване тази информация. Взех Маринашки от следствието и го закарах до УМБАЛ-Пловдив. Първоначално не искаше да дава кръвна проба. Помисли, че трябва да я плаща. Обясних му, че е в негова полза и че няма да я плаща. Тогава оказа пълно съдействие", каза полицаят. 

Той посочи, че забелязал, че в колата има ранени и че единият може би е починал." Не сме вадили тела. Чакахме оперативна група и сектор "Специализирани оперативни дейности", добави полицаят. 
 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?