Следвайте ни

След градушките в Пловдивско: Прокуратурата нищи защо не са стреляни ракети

viber icon

Върховната административна прокуратура е сезирала две министерства по проблема. Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) чрез Инспектората си, трябва да извърши проверка, за да се установи изпълнени ли са изискванията на противоградовата защита в Република България, която по закон е възложена на Изпълнителната агенция "Борба с градушките" към МЗХГ, по време на последните градушки в Пловдивско.

ВАП пита и служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, към който е Центърът за координиране използването на въздушното пространство (ЦКИВП), имало ли е разрешение или забрана да се изстрелят ракети срещу градоносните облаци (в случай на забрана – по какви причини).

 От Министерството на  транспорта, информационните технологии и съобщенията следва да се представи информация за предприетите действия относно изнесените в медиите твърдения,  а също така и за дейностите, касаещи противоградовата защита в конкретния случай.

Резултатите от предприетите действия от двете министерства, както и направените констатации, следва да се изпратят до ВАП в кратък срок.

В случай че по време на проверките се установят данни за нарушения от компетентността на други контролни органи, следва те и ВАП да бъдат уведомени.

Ако бъдат установени данни за престъпление от общ  характер, те трябва да бъдат съобщени на компетентните прокуратури и структури на МВР, за което да се информира и ВАП.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Калояново596

Калояново596

30.08.2021 | 19:18

До кога ще се кланяме на НАТО и докога ще се подмазваме на Мустафа? До кога ще говорим за достойнство само по празниците? Хайде сега съюзницте да платят щетите.

Отговори
21 13
777

777

30.08.2021 | 22:44

Мустафата ще изпее една песен ще направи баница и това е. Ще се изсули като америк. пед_лчета след грешката в цеха където се вживяваха в рамбовци

Отговори
8 13
Аха

Аха

31.08.2021 | 00:13

Хайде обаче, от национална гордост, първо да изрежем всичкия руски тумор от държавата

Отговори
14 2
Пловдив

Пловдив

30.08.2021 | 19:06

Ами сега, какво ще правят Снежанка радева и нейните "работни" джуджета-гномчета?

Отговори
17 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?