46

След флирт по интернет: Мним бизнесмен ужили пловдивчанка и роднините ѝ с 40 бона

Пловдивчанка и роднините ѝ изгоряха с близо 40 бона след като бяха измамени от находчив мъж от Асеновград.

Дамата се запознала с измамника чрез интернет сайт за запознанства. Започнали често да си пишат, допаднали си и се влюбили един в друг. Измамникът обаче представил сюжет, който нямал общо с действителността. Твърдял, че притежава охранителна фирма. Постепенно се сближил още повече с набелязаната жертва и започнали да се виждат всеки ден. При една от срещите им асеновградчанинът се похвалил, че има бизнес отношения с богат чужденец, който възнамерява да развива дейност в България. За целта трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане. Казал още, че му е необходим скъп мобилен телефон. При следващи срещи пък разказал, че трябва да събере сума от 10 000 лв. за лечение на дете на негов приятел в чужбина. Споделил с пловдивчанката, че поради срещите им е прекратил договор с клиент и че ще трябва да брои неустойка в размер на 13 бона.

Друга сюжетна линия, която умело използвал, била, че е иманяр и че за да заработи металотърсача му е необходимо определено количество злато. Пловдивчанката обаче вярвала на всяка една приказка и му предоставяла каквото той пожелае. Така в схемата се набъркали и нейните родители и близка приятелка, тъй като в случаите когато нямала пари, измамникът я карал да иска от майка си и баща си. 

Когато преустановил връзка, пловдивчанката се усетила, че е станала жертва на своята наивност. Сезирала компетентните органи и асеновградчанинът бил задържан. За сряда е насрочен стартът на делото срещу него в Районния съд в града под тепетата. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Хриси

Хриси

17.01.2022 | 13:50

По колко пъти ще представяте едни и същи новини. Както много други и този случай е от преди няколко години.

Отговори
5 1
Нако

Нако

17.01.2022 | 15:55

Е, това, все пак е Тони - всякакви глупости може да се очакват от него!

Отговори
2 1
Ами тази

Ами тази

17.01.2022 | 12:18

Колко гънки има в мозъка...?!?! Никой не е виновен,че тя е патка!

Отговори
16 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?