3906

След ареста на шефа на "Русофили" в Пловдив, БСП реагира остро: По политически причини е!

Градският съвет на БСП - Пловдив изказва своята пълна подкрепа за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града. Това се казва в позиция на левицата във връзка с вчерашния арест. 

"Златомир Дьовленски е доказан експерт в сферата на европейските проекти. Длъжността, която заема, не е свързана с достъп до класифицирана информация и в тази връзка считаме, че извършеният на 08.07.2024 г. арест е поръчка по изцяло политически причини. Обезпокоени сме, че подобни показни действия доказват, че България е полицейска държава, в която няма свобода на словото и действията. Показният арест свидетелства, че никой български гражданин не е защитен от насилствено нахлуване в дома му от страна на "правозащитните" органи', се казва в позицията. 

От БСП в Пловдив допълват, че всеки член на партията е родолюбив и отговорен за националната сигурност и териториална цялост на Република България. 

"Тълкуваме всякакви обвинения в "държавна измяна" като политическа атака и остро се противопоставяме на подобни прийоми до представяне на неопровержими доказателства от страна на Съдебната власт.

ГС на БСП - Пловдив застава зад гражданските права и свободи, и декларира своята подкрепа за Златомир Дьовленски, завършват полицията си от Градския съвет на партията. 

Днес ще стане ясно дали и какви обвнения ще бъдат повдигнати на Дьовленски и на другия мъж, задържан с него. 

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 5 оценки
2.6/5 от 5 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?