71

След ареста: Каналджията Масуд получил нова SMS заявка за превоз на мигранти

Два дни след ареста на сириеца от Пловдив Масуд, на телефона му пристигнал SMS. Съобщението дошло от Истанбул, а в него се съдържала локация за поредната група пристигащи нелегални мигранти, за които да се организира превоз. Това каза по време на гледането на мярката на Масуд и неговите помощници прокурор Димитър Пехливанов. 


Благодарение на този SMS с точна локация, полицаите откриват групата с нелегални мигранти, която очаквала превоз. 


Гледането на мярката на Масуд и четиримата му съучастници продължи над 3 часа, като в крайна сметка магистратите оставиха всички в ареста. Те могат да обжалват, като в случай на протест, мярката ще се гледа отново идния четвъртък пред Окръжния съд в града под тепетата. 


Прокурор Пехливанов посочи, че е доволен от взетото от съда решение. Това обаче не важи за Масуд и останалите. 29-годишният Сириец размаха среден пръст пред журналистите малко преди да влезе в съдебната зала.


Каналът за трафик на мигранти бе разкрит преди няколко дни, благодарение на съвместните усилия на полицията и прокуратурата. Тогава стана ясно, че поръчките идвали от Истанбул, а Масуд организирал перфектно изпълнението им от Пловдив. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

25.09.2022 | 14:48

бърза и сериозна оферта за кредит Аз съм начело на международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Предлагаме услуги от 5 000 евро до 800 000 евро. нетният лихвен процент е 2,6% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?