Следвайте ни

След 1000 страници доказателства: Доживотна присъда за разстрела на Оги Лудия в Родопите

viber icon

Божидар Атанасов получи доживотна присъда за убийството на Огнян Харизанов през август 2007 година. Магистратите от Апелативния съд отново потвърдиха наказанието, след като делото бе върнато от Върховния касационен съд за разглеждане от друг съдебен състав на същия съд. 

Магистратите изпълниха дадените в отменителното решение указания. Събраха се множество гласни писмени и доказателства, приеха се три допълнителни балистични експертизи, представляващи като обем над 1000 страници. 

Вторият състав на въззивната инстанция достигна до становището на първия състав на Пловдивския апелативен съд, че косвените доказателства, каквито единствено са налични по делото, кореспондират помежду си и са подкрепени от експертните изводи. Съдът приема, че Божо от Кючука е прострелял Оги Лудия, негов партньор в наркоразпространението, в интервала 23.00 - 23.20 часа на 17 август 2007 година на вилата му в Родопите.

Апелативните магистрати потвърдиха и частта от присъдата на първоинстанционния съд, с която  Атанасов, с която е осъден да заплати по 200 000 лева за децата на Харизанов, а за жената и родителите му – от по 150 000 лева., представляващи обезщетения за претърпени неимуществени вреди.

Делото в Апелативния съд бе образувано по протест на Окръжната прокуратура и жалби на Атанасов и на гражданските ищци срещу доживотната присъда. 

Решението на Апелативния съд обаче все още не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд (ВКС).

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

бре

бре

28.06.2021 | 20:41

убил мутра доживот...карал в насрещното в нетрезво състояние у Ил трима на втория ден свобода...само в Бг

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?