49

Скара подпали имот край Пловдив, огнеборци гасиха и бали с фураж 

Електрическа скара подпали постройка в Калояново. Малко след 21 часа снощи собственикът се обадил на тел. 112, за да подаде сигнал. 

Огънят бързо обхванал дървена конструкция, но тъй като наблизо се намирала постройка със складирани кожи на рула, лепила и дърва. Наложило се предислоциране на  пожарни автомобили от Пловдив. Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря ще уточнява причините за произшествието. 

Огнеборци от Първомай пък са гасили бали с фураж в землището на село Искра. С бързата си реакция пожарникарите са успели да спасят 55 декара със земеделски посеви и над 40 бали.

Общо на 25 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото  денонощие пловдивските огнеборци. Ликвидирани са 10 пожара, от които с преки материални щети са 3.  В останалите 7 случая екипи на пожарните служби са гасили пламнали сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци.  Извършени  са 8 аварийно-спасителни и помощни операции, от които оказване на помощ при спасяване, катастрофа с транспортно средство и техническо съдействие от служители на сектор СОД.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?