Следвайте ни

Скандалният ресторантьор от "Капана" чака трето дете, иска намаляване на гаранцията

viber icon

Ресторантьорът от арт квартал "Капана" Ивайло Дадански (Пенов), който влезе в схватка с продавача на чорапи Митко, чака трето дете. Съпругата му е бременна, а защитникът му адв. Светлана Калпакчиева посочи, че е с влошено материално състояние и трябва да се грижи за две малолетни деца. Подадена е и молба за намаляване на определената от Районния съд парична гаранция в размер на 5000 лв. 

Представителят на прокуратурата заяви,  че молбата за намаляване на гаранцията е неоснователна, като бе представена справка от търговския регистър. Няма данни и доказателства, че е с влошено материално състояние. 

Адв. Калпакчиева отново припомни, че Дадански не се е укривал, а сам се явил в полицията веднага след като разбрал, че го издирват. 

Прокуратурата наблегна върху факта, че ресторантьора продължава да оперира с две фамилии - Пенов и Дадански. Адвокатът обясни, че след сключения брак все още не е сменил официално фамилията си, за което е санкциониран по Закона за българските лични документи.  Тя посочи, че реално клиентът й е със занижени доходи предвид пандемията и отражението й върху ресторантьорския бизнес. 

Преди заседанието Ивайло Дадански запази мълчание и не пожела да отговори на въпроси на медиите, игнорирайки присъствието им. 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ghj

ghj

08.06.2021 | 16:39

наглец иска куршум в тиквата

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?