Следвайте ни

Синът на Катя Лерца и бандата му остават зад решетките

viber icon

Синът на Катя Лерца и тримата му приятели, които отвлякоха 44-годишният пловдивчанин Костадин Чaпарев поискаха да излязат от ареста. 

За днес в Апелативния съд бе насрочено разглеждането на жалбите на Костадин Костадинов,  Йордан Арбалиев, Стефан Харизанов и Илиян Смиленов срещу мярката им „задържане под стража“, но бе отложено за друга дата.  

Причината – отсъствие на адвокат. Защитникът на единия от похитителите не се яви в съдебната зала, тъй като бил опериран по спешност. Нает е друг адвокат, но той също не успя да присъства. Поради това разглеждането на мярката бе отложено със седмица, а четиримата похитители ще останат в ареста. 

Отвличането стана около 1 часа през нощта на 19 септември. Жертвата била в дома си, когато на вратата позвънили двама. Той познавал единия от тях – 22 годишен, с когото имали стар имуществен спор. Двамата издърпали пострадалия от дома му, след което го качили в лек автомобил, паркиран наблизо. 

Малко по-късно в колата се качили и другите двама извършители. Всички се отправили с автомобила в посока към  хижа „Студенец“, като спрели в гориста местност.  Там 44-годишният Костадин бил свален от  автомобила и в продължение на близо четири часа бил малтретиран, като му бил нанесен и побой. Похитителите отнели мобилния телефон на пострадалия, дебитна карта и сумата от 20 лева, качили го отново в автомобила и потеглили обратно към Пловдив. Към 5 часа сутринта пострадалият бил изоставен на път близо до дома си. 

За случая е бил подаден сигнал в полицията. 

Предвиденото от закона наказание за отвличането е от 7 до 15 години лишаване от свобода. Ако бъдат признати за виновни за грабеж, законът предвижда 10 години затвор.

Като причина за отвличането похитителите посочват бензинова резачка, която пострадалият е откраднал от бащата на Костадин Костадинов, а след това я е оставил в заложна къща за 200 лв. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Чапев

Чапев

01.10.2020 | 15:16

Като не знаеш за какво става въпрос, по-добре си мълчи. Полицаят сам излиза по средата на пътя. Присъдата беше за назидание. Защо вече куките внимават къде правят хайки, а? Не знам полицията какво би могла да направи в случая. В българия битовите спорове почти никога не завършват в полза на потърпевшите. Крадеца в затвора. Пуснете децата да си ходят!

Отговори
3 0
ВЛАСТА СИ ОТМЪЩАВА

ВЛАСТА СИ ОТМЪЩАВА

01.10.2020 | 14:18

КАТЯ ЛЕРЦА ЗГАЗИ КАТАДЖИЯ КОЙТО ВНЕЗАПНО ИЗКАЧА НА ПЪТЯ---БЕШЕ ОПРАВДАНА---ЗА ОТМЪЩЕНИЕ СЕГА АБЕЖДАВАТ СИНА И ЧЕ Е БИЛ ОТВЛЯКЪЛ БИЗНЕСМЕН--ТА КАТО НЕМОЖАХА МАЙКАТА ДА ВКАРАТ В ЗАТВОРА--СЕГА ЩЕ ВКАРАТ НЕВИННИЯТ И СИН---ВСЕ ПАК Е ЗАГИНАЛ КАТАДЖИЯ ЧОВЕК НА ВЛАСТА--ТРЯБВА ТОДНИНИТЕ МУ ДА ИМАТ ПОКОЙ

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?