Следвайте ни

Сигнал за полицейски тормоз върху партийни членове в Пловдив

viber icon

Сигнал за полицейски тормоз спрямо членове и симпатизанти на ДПС е постъпил в 16-а РИК в Пловдив, научи "Марица". 

В жалбата се твърди, че от 6.30 часа служители на МВР са пред офиса на политическа партия, находящ се на бул. „Цар Борис Обединител“ № 72, и осъществяват психически тормоз спрямо симпатизантите и членовете на партията, които посещават офиса. Служителите на реда ги принуждавали да подписват протокол, че няма да купуват и продават гласове.

В сигнала се излагат съображения, че хората са притеснени, стресирани, като по този начин изборният ден за политическата партия е приключил и се изразява несъгласие с подобна репресия, която засяга правата и свободите на гражданите. 

Тъй като РИК 16 не разполага с правомощия да контролира дейността на МВР по организация и охрана на изборите, а и сигналът съдържа твърдения за деяния извън изборния процес, то сигналът следва да се препрати по компетентност до органите на МВР, прокуратурата, с копие до ЦИК, гласи становището на комисията. 

Настоящото решение може да бъде оспорено пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.  

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?