Следвайте ни

Сигнал за наркотици вдигна на крак полицията, оказа се фалшив

viber icon

Асеновградчанин си поигра с полицията и ги прати за зелен хайвер. Това обаче не му се размина и бе изправен пред съда за подаване на фалшив сигнал. 

Случката датира от 13 декември 2019-а. Ангел П., който е пенсионер по болест, грабнал мобилния и набрал тел. 112. На дежурния диспечер съобщил, че в кола „Ауди“, която пътувала от Пловдив, през Асеновград, към Пампорово, се превозва огромно количество наркотици. 

Съобщението било светкавично предадено на дежурния в полицията в Асеновград. Униформените се задействали и тръгнали към колата, чиито номер предоставил Ангел П. Спряли аудито за проверка, но се оказало, че в нея няма забранени вещества, а сигналът бил фалшив. 

Заради лъжливото позвъняване, Ангел П. Се сдобил с обвинение. Признал изцяло вината си. Преди дни магистратите от Асеновград одобриха споразумение между  защитата на асенвградчанина и прокуратурата, с което му се  определя  условна присъда – наказание от 4 месеца лишаване от свобода, с изпитателен срок от три години. 

Причината за лъжливия сигнал остава неясна. Предполага, че е заради личен спор или отмъщение. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?