49
Следвайте ни

Щети за 7 бона след пожара в Хирургиите, евакуиран е пациент с COVID-19

viber icon

На стойност 6500-7000 лв. са щетите от пожара в Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Това съобщиха за "Марица" от болницата. Стаята на персонала, където е възникнал огънят, и принадлежащият към нея санитарен възел ще бъдат ремонтирани до 1 седмица. 

Припомняме, че пожарът възникна минути преди 22 часа снощи. От пострадалия сектор в клиничното звено са евакуирани 7 пациенти, сред които един с Covid-19. Евакуирани са и 5 души персонал – 2 лекари, 2 мед. сестри и 1 санитар, които към момента са в отлично здравословно състояние.

При възникване на пожара в клиниката е имало 20 пациенти в друг сектор на клиниката, които по никакъв начин не са били засегнати от пожара. 

Началникът на клиниката д-р Богомила Чешмеджиева потвърди, че работата е възстановена бързо и пациентите и техните близки не трябва да се притесняват, че инцидентът ще попречи на лечебния процес. 

Благодарение на бързите и професионални действия на пожарникарите и на адекватната реакция на персонала на клиниката, спазил всички инструкции, огънят е бил ограничен в помещението, в което е възникнал – стая за отдих на персонала в източното крило. 

УМБАЛ „Свети Георги” и Клиниката по съдова хирургия в частност изказват благодарност към пожарникарите за бързата им и адекватна реакция, благодарение на която е предотвратено разпространението на пожара.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

И още един въпрос

И още един въпрос

29.10.2021 | 15:28

Ако пациентът не беше с Нещото ,щяхме ли да имаме новина Магарица??

Отговори
2 3
Важен въпрос

Важен въпрос

29.10.2021 | 15:22

За тези стаи, в които са пушили цигари, пили кафенца пред телевизионните сериали медицинските специалисти, ли ставаше въпрос, когато затриха сина на виден пловдивски адвокат? От цигарка ли е тръгнал пожарът? И как така е имало само един евакуиран пациент с ковид, когато тръбят за “задъхващите се от препълнени с болни от ковид болници”?

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?